Mamma, drikking barn

Sårt og godt filmatisk morsoppgjør. Finstemt dokumentar av sønn som ser tilbake på omsorgssvikt.

God, dristig dokumentar: Steffan og Robert venter på mamma som har blitt borte for dem i den personlige og særpregede dokumentaren «Natta Pappa Henta Oss», som ifølge vår anmelder er en av årets beste norske filmer.  Foto: Animasjon av Paul de Blieck, Walking The Dog. Copyright: Indie Film

Steffan Strandbergs personlige og nærgående dokumentar kommer omtrent samtidig med NRKs dokumentarserie «Forført av spriten». Første episode i serien, «Mamma er alkoholiker» har likhetstrekk med «Natta pappa henta oss». Begge historiene er lagt til Sørlandet, begge gjør bruk av animasjon. Det er likevel forskjellene mellom tv-serien og filmen som gjør Steffan Strandbergs film til en spesiell og severdig dokumentar.