Du trenger ikke gå deg vill i flommen av juleøl som nå lanseres fortløpende. Adresseavisens eksperter har luktet, smakt, vurdert og spyttet seg gjennom store mengder av årets juleøl.

Juryen har testet 147 forskjellige juleøl, 53 butikkøl (inkl. alkoholfritt) og 94 sterkøl (Vinmonopolet). Vinnerølene er laget av Amundsen bryggeri  i Oslo og Bådin i Bodø.

Mens dommerne i butikkøl-klassen bare trillet en 6-er på terningen, ble det skikkelig Yatzy og vel så det i klassen for poløl, der juryen endte opp med å dele ut hele ti 6-ere. Det er dessuten store smaksvariasjoner, med alt fra sjokolade, kaffe og karamell til tradisjonelt juleøl med mye malt og krydder.

Bad Santa, Do they know it's Christmas - sjekk de kreative navnene på årets juleøl!

Også i år er testen av juleøl gjennomført i tett samarbeid med Institutt for bioteknologi og matvitenskap ved NTNU. Det sørger for at Adresseavisens juleøltest ikke bare er Norges største, men også den mest seriøse og vitenskapelig best funderte.

Samtlige øl ble servert blindt og de åtte jurymedlemmene var plassert i hver sin avskjermede boks i testlaboratoriet ved NTNU, uten mulighet til å kommunisere med de andre dommerne.

Om du har igjen juleøl fra i fjor, kan du lese juleøltesten fra 2016 her.