Syv år etter tulledokumentaren «Kurt Josef Wagle og Legenden om Fjordheksa» fortoner oppfølgeren som en grovere, plumpere variant av NRKs anstrengte sommerserie fra 2015, «Mysteriet på Sommerbåten».

Wirkolas faste skuespiller Stig Frode Henriksen har vært med på manus, regi og spiller hovedrollen som Kurt Josef Wagle. En nekrofil manager for den håpløse artisten Rock Fjellstad, en artist med stor penis og irriterende vesen som ser ut og låter som om han er hentet fra nordnorsk barne-tv fra 80-tallet.

Les også «Sterk thriller får til omtrent alt «Snømannen» mislykkes i»

Hurtigruteskipet Dronning Sonja er ramme for et mordmysterium. Det gir kongelige sexvitser i en film med lange scener hvor det meste av humoren ligger i det verbale. Unntaket er en orgie i spy, dildo og bæsj i filmens groteske klimaks.

Røff, enkel og billig i stilen, har ikke filmen mye å spille på. Marion Ravn er litt morsom i fæl selvparodi. Noen av replikkene er bannskap med snert, med blant annet Tore Strømøy, Bjarne Brøndbo og Jørn Hoel som ofre for verbale spark under beltestedet. Tommy Wirkolas filmatiske «fuck you» til den gode smak kan være frisk i små doser. Her undergår han og Henriksen seg selv.

Det er heldigvis lenge mellom hver gang en så dårlig norsk film slippes på kino. Reinert Kiils utskjelte, kinoaktuelle «Juleblod» spiller på noen av de samme strengene med maskulin nordnorsk vulgærhumor, med noe mer blod og litt mindre av øvrige kroppsvæsker. Den fortoner seg som en ganske raffinert krimkomedie, sammenlignet med denne «Rorbua-fra-helvete»-utgaven av en film.

Anmeldt av TERJE EIDSVÅG

Les også «Mange superhelter, mye søl i «Justice League»