Norsk revyfestival på Høylandet feiret 30-årsjubileum i sommer. I helga tok de med seg det beste fra årets NM i revy til Olavshallen.

- Det er litt for å kunne løfte frem artistene fra finalen, få dem til å spille mer, og for å gi revyfestivalen et litt annet utstillingsvindu, sier festivalsjef Anita Østby.

- Dette er kremen av norske revyartister.

Her kan du se alle finalistene fra årets NM

Den to timer lange forestillingen ble vist to ganger fredag og to ganger lørdag, klokken 17 og klokken 20 - for nær fullsatte Olavshaller.

Ser bra ut for fremtiden

Østby sier forestillingen inneholder det beste av folkelig humor og galskap.

- Ettersom mange av veteranene våre har gitt seg, har vi vært litt nervøse for fremtiden. Derfor er vi kjempeglade for at vi har med oss mange unge talenter i år, sier Østby.

Bragerevyen fra Tromsø, Skirevyen fra Ski og Olerussen fra Stjørdal - som alle er av og med ungdom - står for noen av de beste revynumrene i år, mener Østby.

- Det ser bra ut for norsk revys fremtid.

Politikere må tåle å bli tøyset med, mener revyfestivalen på Høylandet, som leter etter Norges beste humoraktivist.

Latter-garanti

I anledning forestillingen var alle frivillige ledere, og de andre regionale revyfestivalene, invitert til arrangørforum i Trondheim i helga.

- Lørdag kveld blir det stor fest for alle involverte. Det er betalinga for alt arbeidet som er nedlagt, sier Østby, som minner om at revyfestivalen har lattergaranti på sine forestillinger.

- Den som ikke flirer under denne forestillingen, får komme til meg, sier hun, og ler.