Vil ha ekte bedrifter på museet, fikk avslag fra Kulturrådet

Sverresborg Trøndelag Folkemuseum fikk avslag fra Kulturrådet på søknaden om støtte til å etablere ekte håndverksbedrifter i museet.

- Vi har veldig tro på prosjektet, og kommer til å jobbe med å levendegjøre museet fortsatt selv om vi fikk avslag fra Kulturrådet denne gang, sier Torunn Herje, direktør ved Sverresborg folkemuseum. 

Sverresborg Folkemuseum ønsker å levendegjøre hele byavdelingen ved museet, og etablere aktiv næringsvirksomhet i de gamle husene. I sommer ble Cafè Erichsen gjenåpnet og på menyen står signaturrettene mange husker fra da kafeen lå midt på Nordre i Trondheim. I høst søkte museet om midler fra Norsk kulturråd for å etablere flere håndverksbedrifter i «byen» på Sverresborg, men fikk ikke penger til dette.