- Trafikkork, det sto stille inn til byen, beklager han småstresset og dumper ned i sofaen innerst i lokalet på Bare blåbær.

Han kommer dyktig sent til avtalen, men har snille øyne og verdens bredeste smil. Heartbreaker.

Så han får kaffe i stedet. Den havner nesten i fanget på stakkaren. Icebreaker.

Alle vil ha en bit

Det er travelt å være vinner av «The Voice», alle skal ha en bit av den godmodige karen med hipsterskjegg. Stemmen fra Fannrem.

- Etter at jeg vant i finalen forrige fredag har det gått i ett med tv-intervju, avisintervju, møter med plateselskapet og utallige telefoner og meldinger.

Thomas Løseth opplever et vanvittig trykk, og stort engasjement fra folk overalt han kommer.

- Én ting er hjemme på Fannrem der alle kjenner meg, men det er ikke annerledes i Oslo. Eldre, vet du, de klyper seg fast, mens yngre skyver fram den tøffeste i gjengen. Og alle skal ha bilde.

Les hvordan Thomas ladet opp til seieren.

Kaos på butikken

Etter at han kom hjem forrige mandag, har han endelig fått sove.

- Det ble 12 timer i ett strekk. Jeg pleier ikke sove så lenge, men det har vært veldig intenst og lite søvn under «The Voice», så jeg trengte det sikkert.

- Tirsdag måtte jeg ut å handle. Det ble bare kaos, så jeg ga opp og sendte en kompis avgårde på butikken i stedet. Men stort sett er det utrolig artig, selv om det av og til er litt slitsomt.

Telefonen ringer, Thomas sjekker og slipper den tilbake i lomma. Sukker litt oppgitt.

- Hjerte av gull

Torsdag denne uka fyller han 30, og kanskje blir det også en akustisk konsert i den lokale kirka før jul.

- Jeg trodde du hadde tatt juleferie?

- Nja, i dag kom jeg fra spilling på Orkdal helsetun på Fannrem. De satte opp storskjerm for beboerne, som var ivrige på «The Voice». Når jeg tenker på at noen har brukt av trygda si for å stemme på meg, så føler jeg at jeg må gi litt tilbake.

Et pling på telefonen bekrefter: «Så hyggelig at du prioriterte oss, du har et hjerte av gull».

- Koselig. Jeg møter så mange fine folk, det er rørende.

Apropos; Det er et dilemma når for eksempel «Skal vi danse» og «Stjernekamp» går samtidig på lørdagskvelden og beboerne på aldershjemmet har bare én tv. En kollega fortalte om kjekling mellom bestemoren (83) og en annen beboer (104): hvor 83-åringen ga klar beskjed: Altså, du må ikke tro at du får bestemme, bare fordi du er 104!

Nytt band og debutplate

På nyåret venter hard jobbing og plateinnspilling for Thomas, som er igang med å sette sammen nytt band.

- Jeg har fått på plass en trommis, Erik Haugen. Han er fra Elverum og vi spilte sammen for elleve år siden da han bodde i Trondheim. Og så håper jeg å få med Kristian Rånes fra Orkdal på gitar. Han er bare helt fantastisk.

Thomas har flere låter liggende, og håper å få dem med på plata. I tillegg får han nye låter fra plateselskapet, som er skreddersydd for ham.

- Jeg gleder meg veldig. Dette blir hardt arbeid, men det er jo dette jeg har drømt om, ikke sant! Helt fra jeg var 12 år og spilte trommer. Da hadde jeg Lars Ulrich i Metallica som forbilde, sammen med Åge Aleksandersen og Terje Tysland.

Slutt med dama

I dag er Coldplay en av favorittene, og Thomas kan ikke si akkurat når det blir plateslipp.

- Den kommer tidlig i 2018, såpass kan jeg vel røpe.

- Vi har sett jentene dine under sending, samtidig ryktes det samlivsbrudd?

- Det stemmer. Jeg har hatt et forhold de tre siste årene, som tok slutt nylig. Samtidig flyttet jentene mine (8 og 9 år) med mammaen sin til Elverum i høst. Heldigvis kunne de reise inn til Oslo i helgene slik at jeg fikk være litt sammen med dem der. De ble fort vant til kameraene, og det var stor stas å få bli med backstage. Den eldste sa forresten: - Pappa må vinne, men August er best! Så der fikk jeg den.

Ren galskap

- Alle kjekke karer på tv får tilbud. Hva med deg, er det mange giftesyke damer der ute?

- Du aner ikke. Jeg får meldinger og bilder hele tiden. De fleste er hyggelige, men bilder av lettkledde damer ... ren galskap, sier Thomas og rister på hodet.

- Noen ganger rekker jeg knapt å åpne Facebook før de er på plass. Jeg har fått 30 meldinger om giftermål, fra damer som er 25 og oppover. Man kan si det er smigrende, men jeg har slett ikke tenkt å gifte meg. Jeg flytter til Oslo i januar, og det blir jobb i platestudio og det tikker også stadig flere oppdrag inn. Jeg har så mye på programmet, så det er kanskje like greit å være singel akkurat nå.

To gutter fra nabobordet kommer småsjenert bort og spør om autografen. Den får de selvfølgelig, og gode juleønsker attpå.

- Jeg har sett altfor lite til jentene mine i høst, men de kommer oppover i jula og da feirer vi sammen hele familien. Jeg tror aldri jeg har gledet meg så mye til jula som i år.

Gleder seg til jul: - Jeg har sett ekstremt lite til jentene mine denne høsten, og gleder meg vilt til å feire jul sammen med dem. Og så blir det hard jobbing med nytt band og lp fra nyttår, sier Thomas Løseth som vant i årets «The Voice» på TV 2. Foto: Håvard Jensen
Her har brukere av dagsenteret på Orkdal helsetun rigget seg til for å heie fram sin lokale helt i «The Voice», Thomas Løseth. Foto: Privat