Vi treffer ham sammen med kona Sara og datteren Alma (9) hjemme i huset på Charlottenlund. Ekteparet Forselius er henholdsvis direktør og hotellsjef for nye Britannia hotell. De kommer opprinnelig fra Sundsvall i Sverige, men har bodd og arbeidet i Trøndelag de siste 22 årene. I 10 av dem har de drevet Røros Hotell sammen, men nå er det Britannia det handler om. Og i 2018 skal det meste skje.

Les også: Mesterkokk skal gjøre Speilsalen på Britannia til topprestaurant

Ingen rom og ingen gjester

- Det er litt spesielt akkurat nå. Vi jobber med et hotell, men har ingen rom og ingen gjester, sier Sara mens hun skjenker gløgg og setter frem julebakst.

Hun har ansvar for booking, resepsjon, konferanser, og alt av renhold ved Britannia, som er under tidenes rehabilitering med et budsjett på over en milliard. Mikael med sin bakgrunn som både kjøkkensjef og kokk tar seg av alt rundt mat og drikke, restaurantkonsept og strategi. Og foreløpig er det bare de to i tillegg til markedssjef Peter André Gjerde som er ansatt i hotellet med planlagt åpning i første halvdel av 2019. De jobber fra kontorer vis-à-vis Britannias byggeaktivitet.

- Vi hører maskiner, og er jo innom i ny og ne, men å se for seg hvordan det skal bli er ganske vanskelig. Men jeg er helt sikker på at det blir bra, sier Sara, og sikter til at det foregår hektisk virksomhet under de blå presenningene folk ser når de haster bortover Dronningens gate i Trondheim.

SE VIDEO: Bli med inn i Britannia

Sommerfugler i magen

- Har dere sommerfugler i magen allerede nå?

- Gjett om vi har. Og sånn skal det være. Vi må være litt spente, sier Sara humrende og får støtte av ektemannen. Han er minst like spent.

- Vi blir jo nedringt av folk som vil begynne å jobbe på Britannia, fra media over hele verden, og fra firmaer og privatpersoner. Det er en enorm interesse for dette hotellet. 1. februar i 2018 skal åpningsdatoen være klar og fra da av kan man booke hotellet. Så nå legges romkategorier og prislistene inn slik at folk om bare noen uker kan begynne å bestille rom, sier Mikael.

- Hvordan er det å selge et hotell som folk ikke vet hvordan er?

- Ja, det er en spennende utfordring. Men vi har gode tegninger og gode presentasjoner, og vi har fått mye materiell fra arkitekter og interiørarkitekter. Og folk er jo veldig nysgjerrige på dette nå, sier Sara.

Får opplæring i Britannia-stilen

- Hva er dere mest spente på i året som kommer?

- Nå etter nyttår handler det om å passe på alle leveranser. Og vi skal ansette folk, fylle alle rollene med kompetanse, og etablere en intern skole, et Britannia-akademi. Vi er ikke et kjedehotell og har ingen mal vi kan følge. Vi har heller ingen i Norge å sammenligne oss med, så vi må lære opp folk i det som skal være Britannia-stilen, sier britanniadirektøren.

Neste fase blir å få på plass alt det praktiske som møbler og inventar. Deretter skal de begynne å trene. Terpe. Og perfeksjonere. Det skal ansettes 200 årsverk totalt, fordelt på mellom 350 og 400 ansatte. Målet er å ha innbooket 20-30.000 gjestedøgn i det kommende året, før vi åpner, noe som vil gi et grunnbelegg for å komme opp i rundt 50-60.000 romdøgn pr. år

De har et ønske om å forsterke det britiske ved Britannia, men vil også fremme at både tyskere og franskmenn har jobbet ved det britiskinspirerte hotellet, og lagt igjen sine spor.

- Maten og servicen har vært fransk og tysk. Det var britiske cruiseturister og lakselorder som kom hit, men de ble servert av franskmenn og tyskere. Denne måten å yte service på kommer vi til å videreføre, sier Mikael og understreker at han har vært med på mye, men ingenting som kan måle seg med dette. Og ja. Det blir et femstjerners hotell.

Les også: - Hotellservicen i utlandet ligger flere lysår unna oss

- Litt sirkus

- Vi skal ha en «doorman», en mann eller kvinne i en flott uniform ved inngangsdøren til enhver tid. Og det skal være en svart London-taxi tilgjengelig for å kjøre gjester. Det kommer til å bli litt sirkus, og det skal det være, sier han.

- Hva med julepynt på ytterveggene slik det var før?

- Vi har allerede lagt inn festeanordninger for julepynt på Britannias yttervegger, og vi skal lete oss frem til den fineste pynten. Britannia skal skinne, forsikrer direktøren, som selv har pyntet ferdig sitt eget hus for lengst, med god hjelp av datteren Alma. Han er også i full sving med å lage rundt 30 retter til buffeten de serverer storfamilien på julaften.

- Mikael lager all maten, og da får alle sine favoritter. Men dessert er det ingen som orker. Kanskje blir det konfekt til kaffen, avslutter Sara, svært fornøyd med at mannen er kokk.

- Nå etter nyttår handler det om å passe på alle leveranser. Og vi skal ansette folk, fylle alle rollene med kompetanse, og etablere en intern skole, et Britannia-akademi, sier Mikael Forselius. Men først blir det julefeiring med Sara, Alma og familien fra Sverige. Foto: Terje Svaan, Adresseavisen
- Jeg lager rundt 30 ulike retter der alle har sine favoritter. Vi kaller det småvarmt, med sild, strømming, laks, løyrom, leverpostei, sylte, rull, juleskinke, kjøttboller, pølser, ribbe, forteller Mikael Forselius her sammen med kona Sara og med datteren Alma Foto: Terje Svaan, Adresseavisen
- Jeg har vært med på mye, men ingenting kan måle seg med dette. Det skal skinne av dette hotellet, sier Mikael Forselius. Foto: Terje Svaan, Adresseavisen
- Jeg har vært med på mye, men ingenting kan måle seg med dette. Det skal skinne av dette hotellet, sier Mikael Forselius. Foto: Terje Svaan, Adresseavisen