Vant Trøndelags største kulturpris: - Koret har hatt en voldsom utvikling

Nidarosdomens jentekor skal være både en musikalsk skole og et dannelsesprosjekt. Men i et samfunn der presset på unge jenter blir stadig større, er det minst like viktig å se den enkelte.

Skole og fristed: Nidarosdomens jentekor ble fredag kveld tildelt Liv Ullmann-prisen under Adresseavisen og TSOs nyttårskonsert i Olavshallen. Korets dirigent Anita Brevik beskriver koret som en musikalsk skole og dannelsesprosjekt, men at koret samtidig oppleves av jentene som et fristed fra presset de kjenner ellers i livet. 

- Vi har bygd stein på stein, vi har måttet bevise at vi duger. Men det har ikke vært like nødvendig de siste årene. Å få en av landsdelens største kulturpriser, i så godt selskap, er en stor anerkjennelse, sier Anita Brevik, dirigent for Nidarosdomens jentekor helt siden oppstarten i 1992.