Aage Asphaug var høyt og lavt i rocken i Trondheim på 90-tallet, som oftest på oppdrag for Adresseavisen.

Fra sin base i miljøet på Lademoen arbeidet han som journalist og fotograf på kulturfeltet også i de senere år, inntil han ble rammet av lungekreft. Han døde i fjor sommer. Hans gode venn og fotograf-kollega Terje Visnes har gjennom høsten gravd seg ned i det noe utsrukturerte, men ganske unike fotoarkivet til Aage.

På 90-tallet var Aage Asphaug på det som var av konserter i Trondheim, med Motorpsycho og de andre bandene fra Svartlamoen - men også nasjonale og internasjonale storheter. Visnes har valgt ut både arrangerte portretter, reportasjebilder og konsertfotos til utstillingen.

Utstillingen rommer også et portrett av Åge Aleksandersen, fotografens navnebror fanges dessuten opp av utstillingens lekne tittel «Bildan te'n Aage». Utstillingen åpner 1. februar - et tidspunkt ikke valgt uavhengig av at Trondheim Calling-festivalen arrangeres samtidig. Samme dag holdes det på Rockheim også musikkforedrag om Motown (Selling African-American Pop to Scandinavia and Beyond) med Andrew Flory.

Lær trommer av Bill Bruford

Det desidert største navnet på Rockheim i vår er en av 70-tallsrockens sentrale trommeslagere, Bill Bruford, som blant annet spilte med Yes fra starten og frem til 1972 - og deretter med King Crimson. Han har også vært med i såvel Genesis som Gong.

I de siste årene har han konsentrert seg om forskning, og til Rockheim kommer han med foredraget «Creative Drumming» 8. mars.

Ellers kommer Hver gang vi møtes-aktuelle Claudia Scott til Rockheim på Rockheimskunnskap (konsert+intervju), det blir Viseverksted med Rasmus Rohde, samt konserter med The Beatniks med Svein Finjarn og Jørn Simen Øverli og Espen Leite.

1. mars åpner en utstilling om den norske poplegenden Arne Bendiksen.

Minnes med utstilling: Aage Asphaug (1962 - 2017) var i mange år Trondheims store rockefotograf. En samling av hans foto fra 90-tallet blir nå samlet til utstillingen «Bildan te'n Aage».
Bill den gang da: Her er Bill Bruford på konsert med progrockheltene Yes i 1971