Vi er flere som er blitt glade i Pulsator etter mange vitale konserter i Trondheim de siste par årene – men for den større gruppen musikkinteresserte er de for en skjult skatt å regne.

Etter to ep-er, kommer nimannsbandet med sitt første fullengders album. Selvsagt med ni låter.

Bandet er ledet av låtskriver og vokalist Frank Sæterhaug, og har gitarist Bjørn Skjetneli som sentral medlem. De har base dels i klassisk blues, dels i 70-tallsrock, har også delt inn albumet i to deler. Vinylalbumet har en «black side» med fem lett poppregede rockelåter, så en «blue side» med fire tyngre blueslåter.

Felles for alle ni låtene er nærværet av den fire personer sterke blåserrekka, og en tydelig og dyp kjærlighet til musikken de formidler.

Selv fremhever de i presseskrivet også innflytelsen fra The Rolling Stones klassiske dobbeltalbum «Exile On Main Street» fra 1972.

Sæterhaug er også tydelig påvirket av Mick Jaggers mer «cocky» vokalstil på åpningslåten «Italia Go Go» – en velkjent popsjarmør i bandets repertoar. Den er både leken og spretten, og bra fremført av alle. Men autoriteten til Jagger og Stones har de tross alt ikke.

Side én fortsetter med bra poplåter i drakt lånt fra de klassiske rockutøverne fra 60- og 70-tallet, noen ganger er likheten med inspirasjonskildene såpass påfallende at det nærmere seg pastisj, og at de fremstår som det de faktisk er, et hobbyband befolket av velvoksne gutter. De redder seg inn med godt håndverk og flere riktig bra låter.

På den tyngre side to, er de dypere nede i bluesen og med lengre låter. Om ikke bluesen er blå nok, kan den fort bli veldig blå – og på de svakere låtene på side to, faller også Pulsator ned i den fella.

Men det er samtidig på side to at de virkelige høydepunktene ligger, når gitarer og blåsere får selskap med feit orgellyd og Pulsator minner mer om de amerikanske og britiske blå rockeband på tampen av 60-tallet, enn om de gjengse bluesfestivaltraverne i våre dager. Stjernelåten på albumet «Deep Down In The Blues» pleier også å være høydepunkt på konsertene. Der føler vi virkelig på hvor mye som bor i Frank Sæterhaug og hans band.

Anmeldt av OLE JACOB HOEL

Pulsator har releasekonsert for «9» på Nidelven scene lørdag 13. januar.