Bula Neobistro, Fagn og Røst Teaterbistro har alle utmerket seg på hvert sitt vis i 2017, men felles for de tre er at alle restaurantene har tasteingmenyer. Konkurransen er tøff for alle de nominerte og det er publikum som bestemmer hvem som skal vinne i Ut-Awards!

Den rampete lillesøstera

Reneè Fagerhøi er eieren av Bula Neobistro som åpnet i fjor høst og nå kjemper de om tittelen "årets trønderske restaurant". Fagerhøi har tidligere vunnet den norske Top Chef og er verdensmester i sjømat.

Fra venstre: Håvard Klempe(kjøkkensjef),Tone Røyset(kokk), Reneé Fagerhøi(daglig leder og kokk), Lars Gravvold(kokk).

Hun syns de andre nominerte er verdige konkurrenter. Det som skiller Bula Neobistro fra de andre mener Fagerhøi er selve opplevelsen av å spise der og hun beskriver restauranten som den rampete lillesøstera. I stedet for å bruke de flotteste råvarer, fokuserer de på utnytte hele råvaren og oppdage nye smaker. Et eksempel på dette er signaturretten deres; fritert griseøre.

– Vi er litt rebelsk og følger ikke nødvendigvis alle reglene også vil vi være en genuin og ærlig plass, sier Fagerhøi.

Bula Neobistro er dekorert og serverer mat som er inspirert av Fagerhøi sin personlige smak. Alle detaljer, fra musikken som spilles til maten og interiøret, er gjennomsyret av ærlighet og ektehet. Hun forklarer at;

– Alle de som kommer inn døra hos oss skal virkelig føle at vi har ventet på dem, at vi har gledet oss til de skal komme og at vi har forberedt oss. Vi ønsker å gi en helhetlig opplevelse av Bula-atmosfæren helt fra de booker bord hos oss.

Føl deg som hjemme på Fagn

Etter bare fire måneder i drift er Fagn en restaurant mange har lagt merke til. I de gamle lokalene til Credo er Jonas Andre Nåvik eieren og ønsker at restauranten skal føles som gjestenes andre hjem. I stedet for å pynte seg opp for å dra ut vil Nåvik at Fagn skal være en plass du kommer for å være deg selv og slappe av.

Jonas Andre Nåvik gjør restauranten klar for åpning etter juleferien. Foto: Espen Bakken

– Vi ble litt sjokkert da vi ble nominert, og tenkte kanskje at vi til neste år ville bli nominert, så dette var utrolig flott, sier Nåvik.

Atmosfæren er uformell, men korrekt og Nåvik står selv i døren og håndhilser på gjestene når de kommer. Han har tidligere jobbet på michelin-restauranter og ble lei av den stive stilen.

Inspirasjonen til Fagn har Nåvik hentet fra da han hadde restaurant hjemme i sin egen stue. Da tilberedte han og serverte gjester som kom hjem til han, for å spise. Menyen er inspirert av nordisk mat, med internasjonal innflytelse. Restauranten drives av et team som består av 12 personer.

– Det er laginnsats som gjør oss så bra og jeg veldig takknemlig for alle jeg jobber sammen med her på Fagn, forteller Nåvik

Kjærlighet for nordisk mat

Røst Teaterbistro holder hus på Trøndelag Teater og Martin Hovdal og Mette Evensen er sjefkokker på den to år gamle restauranten. De lager mat som de selv liker og som kanskje ikke er å finne noen andre steder i Trondheim. De plukker råvarer og lager mat med en spesiell kjærlighet for nordiske råvarer. Mange av råvarene oppbevarer de i krukker som de har plassert ute i restauranten.

Foto: Espen Bakken

– Akkurat nå er det akkaren og det fermenterte potetbrødet som er favorittene på menyen, forteller sjefkokkene.

Restauranten er den eldste blant de nominerte, men konkurransen føler de som veldig sterk og de tør ikke håpe på seier, til tross for at de har vunnet de to siste årene.

– Det er veldig artig å få være nominert til årets trønderske restaurant, i hvert fall når det har kommet så mye nytt og spennende til byen, det er stort for oss. Vi tror ikke vi er bedre enn de andre, men bare annerledes, forteller Mette Evensen.

Sjefkokkene setter pris på at det kommer nye og gode restauranter til Trondheim. Flere gode restauranter fører ikke til mer konkurranse, men heller at de løfter hverandre. Samtidig bidrar det til at flere får lyst å dra ut å spise i Trondheim.

Gå inn på adressa.no for å stemme på din favoritt!