Mer enn 2000 kom for å oppleve Tiësto og allerede to timer før konsertstart hadde de ivrigste sikret seg de beste plassene foran scenen.

Tijs Michiel Verwest fra Nederland, bedre kjent som Tiësto, er en av verdens største DJ-er og har vært aktiv siden 1994. Han har opptrådt på en rekke festivaler i hele verden og har samarbeidet med flere store artister. DJ-en har vært i Norge flere ganger, første gang på 90-tallet.

- Opplevelse for livet

Frida Bachmann og Oda Trondsen har sett artisten før, og har reist helt fra Kristiansund.

– Jeg har vært på konsert med Tiësto før. Han er helt rå, sier Bachmann.

Sandra Leren har aldri sett ham live, men hadde hørt så mange skryte av DJ-en at hun ble med på venninneturen.

– Dette er en opplevelse for livet. Tiësto har bra partymusikk, det blir aldri feil ute på gulvet med hans musikk, sier Leren.

LES OGSÅ: Trøndersk kunstnerkomet trakk fulle hus i Oslo

Uro på dansegulvet

To sanger inn i konserten forsøkte en person å komme seg opp på scenen, men tre av vaktene som sto foran scenen satte en effektiv stopper for forsøket. Få minutter senere, måtte vaktene gripe inn på dansegulvet for å stoppe slåssing, der en kom ut med blod i fjeset. Over alle som danset fløy det ølkopper og en traff nesten DJ-en.

Kristian Endré Holdahl Langvann så seg nødt til å dra hjem tidlig da han ikke lenger klarte å holde seg oppreist i folkemengden.

– Det var et bra show, men dårlig luft og mye dytting i folkemassen ødela for opplevelsen. Derfor bestemte vi oss for å dra tidlig, sier Kristian.

Til tross for uroen foran scenen var det god stemning blant de fleste på konserten. Alt fra festglade ungdommer til de som har beundret han fra starten, kom for å se verdensstjernen. De fleste nærmest scenen hadde mobilen sin så høyt opp de kunne for å få et blinkskudd idet artisten kom på scenen.

Tiësto gikk på scenen med et stort smil om munnen og så ut til å kose seg stort bak miksebordet. Under låten «Boom» var det flammekastere på scenen sammen med et spennende lysshow og røyk.

Direktør ved Scandic Lerkendal, Line Vikrem-Rosmæl, fortellet av konserten gikk bedre enn forventet. Det er første gang de har et slik arrangement og var godt forberedte med ekstra vakthold og sivilpoliti.

- Det er jo sånn det er på sånne typer arrangement, derfor satset vi på å ha godt med vakter og planlegge logisitkken nøye. Vi syns det funket veldig bra, sier direktøren.

LES OGSÅ: Business gjennom uka, rock i helgene

Fan fra starten

Vibeke Johansen og Linda Eriksen har gode minner om Tiësto fra de var yngre.

Vibeke Johansen har vært fan av Tiësto siden tidlig 2000-tallet og liker den energiske musikken han spiller. Venninna Linda Eriksen tok bursdagsfeiringen på konserten. Musikken til Tiësto gir Eriksen flashbacks til da hun var yngre.

– Jeg blir i kjempegodt humør av å høre på sangene hans, vi bruker å høre på de på spinning og da blir alle skikkelig gira, sier Johansen.

Det var stor fest på Scandic Lerkendal Foto: Sebastian S. Bjerkvik
Oda Trondsen, Sandra Leren og Frida Backmann reiste fra Kristiansund for å se Tiësto live. Foto: Sebastian S. Bjerkvik
Publikum var i godt humør under konserten. Foto: Sebastian S. Bjerkvik
Under hans egen låt «BOOM» var det flammekastere på scenen. Foto: Sebastian S. Bjerkvik