Historien om 70-tallets mest berømte kidnappingssak, da barnebarnet til verdens rikeste mann ble bortført i Roma, burde gitt bedre film. «All The Money in The World» fikk mye oppmerksomhet da regissør Ridley Scott kort tid før premieren valgte å fjerne skandaliserte Kevin Spacey fra filmen og spille inn mange scener på nytt, med Christopher Plummer i rollen som milliardær John Paul Getty.

Saken om da den 16-årige barnebarnet til verdens rikeste mann ble kidnappet i Roma i 1973, preget mediebildet over hele verden i sin tid. Det er lett å se hvorfor Ridley Scott har sett potensial i dette materialet til en thriller og storfilm om penger og hva det gjør med mennesker.

Les også om da Adressa tok livet av Ridley Scotts «Blade Runner»

Historien er spennende og grotesk. Plummer gjør filmens mest imponerende skuespillerprestasjon. Han gjør verdens rikeste mann til en slags Scrooge, en styrtrik gjerrigknark mer opptatt av penger og kunst enn mennesker. Dessverre er regissør Scott like slepphendt med klisjeene som han er stødig i bygging av spenning.

Tidskoloritt og italiensk mentalitet males med bred pensel til småplump musikkbruk. The Zombis og Rolling Stones blir lettvint aproposmusikk. Filmen er «inspirert av » virkelige hendelser, med en finale som neppe er stort mer tro mot hva som egentlig enn slutten på «Den 12.mann». Gode Michelle Williams og overbetalte Mark Wahlberg gjør en grei jobb, i en film som i likhet med framstillingen av verdens rikeste mann, illustrerer at noen verdier ikke lar seg kjøpe.

Anmeldt av TERJE EIDSVÅG

Les også anmeldelsen av Oscar-nominerte «Call Me By Your Name»