«Los Bando» får norsk kinopremiere omtrent samtidig med at den vises som en del av barnefilmprogrammet i Berlin. Det siste er et velfortjent klapp på skulderen for Christian Lo, en av de få norske filmskaperne som har profilert seg gjennom barne- og ungdomsfilm basert på originalmanus og nye historier.

At filmene hans også gjerne utspiller seg i Distrikts-Norge gir befriende miljøforandring fra hovedstrømmen av norsk barnefilm. Mest gledelig ved «Los Bandos» er likevel at det er den klart beste og mest underholdende filmen fra Lo, klart bedre enn både «De tøffeste gutta» (2013) og «Bestevenner» (2009).

Som stadig flere norske filmer er «Los Bando» en roadmovie, om to kompiser, ei niårig jente og en rallysjåfør på 17 på vei fra Hedmark til Tromsø og NM i Rock. Bak seg har de foreldre som krangler, foreldre som vil presse dem bort fra sine drømmer og foreldre som ikke vet at de er på vei nordover.

Om action-intrigen er litt ujevn, vinner filmen mye på bruk av humor, musikk og gode unge og voksne skuespillere. Dessuten har den en av de beste biljaktscenene i norsk film. Frank Kjosås gjør en artig birolle som aggressiv Jesus-freak.

Motorpsycho sammen: Tage Hogness og Stig Henrik Sønn i en turbulent familie som går best sammen til lyden av Motorpsychos «Feel» i den friske norske barne- og ungdomsfilmen «Los Bando».

«Feel» av Motorpsycho brukes fint som bånd mellom barn og foreldre. I en film som klarer å være lett og morsom i kanten, med alvorligere undertone, uten å kjøre seg vill, selv når den tar turen innom karaoke i Nord-Trøndelag.

Anmeldt av TERJE EIDSVÅG