Robin Johansen fra Trondheim har bodd i Sverige i fem år. I sommer deltok han i den svenske realityserien Farmen på TV4. Johansen røk ut av konkurransen i første episode, men ble sendt til «torpet», som er en egen gård der de som har gått ut fortsetter å kjempe om å komme tilbake i konkurransen.

LES OGSÅ Farmen-Camilla slått ned på dansegulv

I kveldens episode hadde Johansen vært på torpet i 45 dager. Da han og de to andre deltagerene, Helena Hedqvist og Mulle Dahlgren, lå og sov begynte huset å brenne.

- Det var kun flaks at jeg våknet og fikk reddet ut de andre. konsekvensene kunne vært så utrolig mye større, sier Johansen, og legger til at han er glad for å være hjemme med familien når han ser klippene.

Dårlig brannsikkerhet

Det var dårlig brannsikkerhet både på torpet og på selve farmen-gården, det hadde tidligere vært en liten brann på farmen-gården. Da han ankom torpet reagerte han på at det ikke var brannvarslere i huset, han fikk en, men det var ingen i andre etasje der brannen startet. Etter hendelsen forlangte Johansen flere brannvarslere.

Det var ingen som ble skadet og årsaken til brannen tror Johansen var en gammel oljelampe som sto litt for nært taket i andre etasje.

Akkurat tidsnok

Natten det brant, sov Farmen-deltageren i første etasje i huset, og viste ikke helt hvorfor han våknet. Han gikk ut for å gå på do og så at det var full fyr på taket og i rommet, der Dahlgren lå og sov.

Johansen løp inn for å vekke Dahlgren som sov i andreetasjen i huset. Han dro opp døra og fant han sovende i en sky av røyk halvannen meter unna brannen, og ropte til Hedqvist, at hun måtte våkne og komme seg ut.

- Jeg var redd for hva jeg kom til å finne på den andre siden av døren da jeg løp opp til Mulle, sier Johansen.

Da alle var trygt ute av huset, løp Johansen nedover en glatt og våt vei i mørket for å varsle om brannen til nattvakten, som satt i en bil et stykke unna huset. Det var ingen som hadde fått med seg at brannen hadde startet.

Farmen-deltageren forteller at det var bare snakk om minutter fra at noe kunne gått veldig galt. I tillegg til å få ut alle deltagerne, reddet også Johansen katten som bodde sammen med dem i huset. Det tok tre turer inn og ut av det brennende huset før Johansen fant katten.

- Katten kom til torpet som kattunge og vi ble gode venner. Det var viktig for meg å redde den, sier Johansen.

På søndag skal Johansen kjempe om å komme tilbake til farmen-gården og kjempe om seieren.

Helena Hedqvist, Robin Johansen og Mulle Dahlgren sov i huset som tok fyr i Farmen Sverige. Foto: TV4
Huset brant helt ned, og det var på minuttet at Robin Johansen fikk reddet ut alle som var i huset. Foto: TV4
Det var ingen som hadde fått med seg at brannen hadde startet og Johansen måtte løpe etter hjelp. Foto: TV4