Et monster å bli glad i

Romantisk drama og dunkel kaldkrigsaction med en stum vaskehjelp og et ekte monster, er gledelig nok årets mest oscarnominerte film.

Vaskekona og monsteret: Sally Hawkins i oscarnominert hovedrolle mot et monster fanget i et romfartslabratorium på 60-tallet i «The Shape Of Water». Årets mest oscarmininerte film er et herlig eventyr, ifølge vår anmelder. 

Akkurat da vi i Norge kanskje mer enn noen gang har behov for en skikkelig monsterfilm, kommer Guillermo del Toros uforlignelige perle. Den slår herlig fast at monster gjør seg best på kino. «The Shape Of Water» er årets mest oscarnominerte med hele 13 nominasjoner. Det er litt overraskende, mest gledelig. For en film og en filmskaper som bedre enn de fleste kobler visuell fryd og eventyrlig fortelling med underliggende alvor og varme følelser.