- Vi har store ambisjoner med maten, men stemningen her skal være avslappet. Her må man ikke bestille en hel meny, men gjerne en snacksrett og et glass vin, forteller Thomas Borgen.

- Vi har skyndet oss litt langsomt, ville ikke åpne før alt var klart, både interiøret og det matfaglige, sier medeier Andreas Espnes, som forklaring på at åpningen har blitt utsatt fra januar som var den opprinnelige planen.

Da vi entrer det ellers fiks ferdige lokalet, åpenbarer en av grunnene til utsettelsen seg. Det er liksom noe som mangler. De spesialbestilte stolene fra Italia hadde ennå ikke ankommet landet.

Cateringen på plass

Kontrast Catering og en kantinedel som betjener PWC-bygget har vært i drift en stund. Borgan og Espnes har drevet cateringselskapet sammen i noen år i de små lokalene i Dronnings gate som pleide å huse gourmetrestauranten Fem bord. Nå satser de to igjen på restaurant, men i adskillig større lokaler og med langt bedre kjøkkenforhold. Med seg har de Leif Karlsen og Robin Wold, rutinerte kokker med erfaring fra henholdsvis Britannia og Oslo-klassikeren Olympen.

En stavelse er nok

Navnevalg i utelivet i Trondheim går i bølger, og nå er vi tydelig inne i en periode der ettstavelsesnavn er i vinden. Etter Raus, Sot og Bror har vi fått Røst, Røft, Fagn – og nå Kraft. Med tilføyelsen Bodega.

- Kraft sier vel litt om det vi driver med, at det skal være identitet og smak på det vi serverer. Bodega er en vinstue i en kjeller, eller innredet som en kjeller, og antyder det uformelle preget vi etterstreber, sier kvartetten.

Ikke særlig formelle av seg

- Vi ville ikke binde oss til en spesiell stil, eller en spesiell mattradisjon, men være åpne – og samtidig signalisere at dette skal være et avslappet og hyggelig sted. Ingen av oss er særlig formelle av oss, sier Espnes.

- Det er mange bra restauranter i byen, og stadig flere blir det. Men det er mye alvor rundt omkring, og mange som serverer kun store menyer. Her kan du spise en hel meny, men også bare en kjapp matbit i farten, eller bare ta et glass vin mens du venter på båten, sier Borgan. À la carte-menyen er presentert på restaurantens hjemmeside som allerede har ligget ute en stund.

- Vinutvalget vil være bredt, men vi kommer til å kjøre klassisk stil, sier Espnes.

Kraft Bodega ligger i et område ikke samtlige i Trondheim er familiære med, men stadig flere. Den ligger på enden av gangbrua over jernbanelinjen fra sentralstasjonen. Hurtigbåten har anløp rett ved, det er mange studenter i området, og stadig flere arbeidsplasser. Fortsatt er det hektisk anleggsvirksomhet i området, og uteserveringen blir nok ikke aktuell før neste år.

Er også kantine: I en del av det store kjøkkenet er kantineavdelingen. Her er kantinekokk Knut Baah i gang med å forberede dagens lunch. Foto: Mariann Dybdahl, Adresseavisen
Luftig Bodega: Du får ikke noen kjellerfølelse i Kraft Bodega. Foto: Mariann Dybdahl, Adresseavisen
Baren er dominerende i lokalene til Kraft Bodega på Brattørkaia. Foto: Mariann Dybdahl, Adresseavisen
Grønt miljø: Det er frodig også i taket i Kraft Bodega. Foto: Mariann Dybdahl, Adresseavisen
Grønt miljø: En sentral del av dekoren på den ene veggen er grønn mose importert fra Sverige. Fra venstre Andreas Espnes, Robin Wold,Leif Karlsen, Thomas Borgan. Foto: Mariann Dybdahl, Adresseavisen
Mangler bare stoler: Så er det klart til åpning på Brattørkaia. Foto: Mariann Dybdahl, Adresseavisen