Dokumentar av solid internasjonal klasse

Håvard Bustnes film om høyreekstreme i Hellas, med sentrale kvinner som inngang til bevegelsen, er en utfordrende og god dokumentar.

Dattera til sjefen: Ourania Michaloliakou er datter av partilederen i Golden Dawn. Hun snakker, mens han er i fengsel i «Hatets Vugge» som vises på Kosmorama i helga. 

I helga har Kosmorama førpremiere på et nytt eksempel på at norsk dokumentarfilm er inne i en svært god periode. Trondheimsbaserte Håvard Bustnes fikk Amanda for sin første dokumentar «Blod & Ære» (2008) om bokseren Ole Klemetsen. Hans andre kinodokumentar «Opprørske oldemødre» (2014) handlet om gamle amerikanske kvinner i protest mot vekstideologi. Hans tredje kinodokumentar er noe helt annet, som krever mer av filmskaperen enn hans to foregående filmer.