Den danske kunstneren Jakob Kudsk Steensen reiser over hele verden med sine installasjoner der han skaper en opplevelse av virkelighet med datateknologi. Denne gang har han laget en digital kopi av parken i Redhook i bydelen Brooklyn i New York.

RAKE visningsrom for kunst på Brattørkaia viser nå en installasjon av New York-baserte Jakob Kudsk Steensen som reiser verden rundt med sine kunstinstallasjoner.

Les også: - Jeg har brukt 40 år på å lære meg å male som et barn

Sand fra Leka

- Navnet kommer fra en rødlig leire som fantes i forhistorisk tid, og for å gjenskape parken så realistisk som mulig har jeg hentet 1,3 tonn rød sand fra Leka, forteller Kudsk Steensen om verket han har kalt «Aquafobia» og som nå stilles ut på RAKE visningsrom på Brattøra. Tanken er at publikum skal få en fornemmelse av hvordan denne parken kan se ut i fremtiden, gjennom virtual reality. Med headset på hodet får publikum en følelse av å gå inn i Brooklyn-parken med sine egen kropp, og utforske parken på egen hånd.

Gjenskaper parken

- Alle mine verker handler om hvordan teknologi kan endre opplevelser og forestillinger av fremtidige landskaper. Det blir en slags fremtidig kopi av ulike steder. Parken jeg tar utgangspunkt igjennom dette verket ligger ved en havn. Og derfor passet det så fint å gjenskape dette her i og med at RAKE ligger på Brattøra, rett ved fjorden, sier Kudsk Steensen, og tilføyer at kunstverket er inspirert av historien om en psykolog som behandler folk for vannskrekk.

Les også: - Hans billedunivers har fascinert meg lenge

Miljøbudskap

Steensen kombinerer fotografier av virkelige steder med digitale fremstillinger. Budskapet hans er at vi i fremtiden må tenke mer i retning av å leve i symbiose med naturen.

Den danske kunstneren Jakob Kudsk Steensen reiser over hele verden med sine installasjoner der han skaper en opplevelse av virkelighet med datateknologi.

- Dette er en form for digital poesi, sier kunstneren som bor og arbeider i New York, og stiller ut på forskjellige museer over hele verden. Han har tidligere stilt ut sine landskaper ved Museum of Modern Art i Roma, og ved Carnegie Museum of Art i Pittsburgh. I november sto han for dekorasjonen av de elektroniske reklameplakatene på Times Square på Manhattan i New York.

Les også: Styret i MiST sier ja til planene om ett nytt museum for kunst og design

Skog midt på Times Square

- Jeg fordypet meg i det nordamerikanske landskapet med sine skoger, slik det var før. Jeg laget en videosnutt med trær i sakte film der det siste bildet var av den store jordklode-skulpturen i New York. Folk ble veldig begeistret for dette, og særlig det at det var noe som skuet tilbake i slow motion, midt på hektiske Times Square, forteller kunstneren.

I november dekorerte kunstneren Jakob Kudsk Steensen de elektroniske reklameskiltene på Times Square på Manhattan.

Utstillingen «Aquafobia» er en del av Meta. Morf, biennalen for kunst og teknologi i Trondheim som arrangeres fra 8. mars til 6. mai.

- Det var naturlig for oss å få inn Jakob i denne settingen, og la han bli en del av Meta. Morf, forteller kunstner Charlotte Rostad og arkitekt Trygve Ohren som står bak RAKE. De byr på rundt åtte utstillinger i året, og formidler samtidskunst og arkitektur. Og med plasseringen midt i turløypa på Brattøra har det lille visningsrommet etter hvert blitt en publikumssuksess.

- Det var naturlig for oss å få inn Jakob i denne settingen, og la han bli en del av Meta. Morf, forteller kunstner Charlotte Rostad og arkitekt Trygve Ohren som står bak RAKE. Foto: Mariann Dybdahl

Les også: Smykkekunstens rockestjerne stiller ut i Trondheim

Kunst i turløypa

- Det er mange som har dette som sitt turområdet, og som går innom RAKE mens de likevel er på tur. I fjor var rundt 5000 innom, sier Charlotte.

RAKE visningsrom for kunst på Brattørkaia viser nå en installasjon av New York-baserte Jakob Kudsk Steensen som reiser verden rundt med sine kunstinstallasjoner

RAKE visningsrom, 23.mars-6.mai.