Etter syv år i fengsel slippes David Collins fri. Bevisene for at han har drept sin kone holder ikke.

Er det en farlig mann som nå slippes løs på samfunnet? Bør hans to barn beskyttes fra ham?

Det mener hans ex-svigerinne Alice, som har hatt ansvaret for barna i de siste syv årene med sin mann Rob. Det mener også ganske mange andre. Det er stort sett bare hans storebror Phil som virkelig står på hans side, som han har gjort gjennom alle rettssakene.

Politisjefen i byen beordrer gjennomgang av den gamle saken. Et nytt team skal se på alt med nye øyne. De oppdager hull og bevisste utelatelser i en etterforskning preget av tunnelsyn, og følger nye spor. De peker både i retning offeret søster og svoger, samt mot den dømtes nærmeste kollega. En politiskandale er i emning. Samtidig blir den dømtes barn stadig mer nysgjerrig på sin far, og de første møter finner sted.

Men, utviklingen er slett ikke entydig. Etter hvert som vi vet mer, svinger sympatien alle veier. Alle involverte har noe de holder skjult, og våre mistanker går snart den ene retning, snart den andre, snart den tredje.

«Innocent» (var det virkelig så vanskelig å finne norsk tittel TV2? Hva er feil med «Uskyldig»?) har ganske lik tematikk med påskens «Shetland» på NRK1. Forskjellen er at «Innocent» har intensiteten «Shetland» mangler. Dette er ikke en serie som fornyer tv-mediet eller krimsjangeren, men den later ikke som det heller. Den har sin dose klisjémessige ingredienser, som utroskap, søskensjalusi, økonomiske problemer, men de blir utnyttet på en intelligent og engasjerende måte. Dette er mennesker som meg og deg. Du identifiserer deg med aktørene og blir dratt med på en berg- og dalbanetur av emosjoner og spenningselementer.

Seriens mest kjente skuespiller er Hermione Norris (fra blant annet «Kalde føtter») som Alice, mens noen av oss har vært begeistret for hovedrolleinnehaver Lee Ingleby siden flere sesonger som John Bacchus i den finfine tvkrim-serien «Inspektør George Gentley». Han er bra også her, i likhet med seriens tredje hovedperson – etterforsker Cathy Hudson, spilt av Angel Coulby.

LES OGSÅ Mørk spenning fra Island

Dette er klassisk tv-krim. Engasjerende anslag, et persongalleri vi blir ordentlig kjent med, og flere spenningstopper underveis – som toppes av en løsning og avslutning som slett ikke blir en nedtur.

Anmeldt av OLE JACOB HOEL

Vanskelig sak: Politiet dummet seg ut, og fikk ikke noen dømt for drapet. Syv år etter ser etterforsker Cathy Hudson (Angel Coulby) på saken på nytt.