Albumomslaget på «Remedies», med foto av Lasse Hoile og layout ved Håvard Gjelseth, vant også pris. Foto: Platecover
En glad Soup-gitarist Ørjan Langnes etter utdelingen av Independent Music Awards i Lincoln Center i New York. Bandet stakk av med to priser i konkurranse med artister fra hele verden. Foto: privat

Trondheimsbandet Soup var nominert i to kategorier under Independent Music Awards, som gikk av stabelen på Lincoln Center i New York sist lørdag – og vant like så godt begge.

Bandets utgivelse «Remedies» ble kåret til årets beste album i kategorien «Indie/Alternative rock», under utdelingen som gjør stas på artister som gir ut musikk på små, uavhengige plateselskap.

- Det er på en måte Grammy for dem som ikke er millionærer, men som fortsatt er glad i musikk, ler Erlend Viken, låtskriver og vokalist i Soup.

Han forteller at gitarist Ørjan Langnes var i New York for å ta imot prisen, sammen med Torgeir Lund fra bandets plateselskap Crispin Glover Records.

Bandet vant også i klassen «Album Art/Photography» for albumets omslag, med foto av Lasse Hoile og design ved Håvard Gjelseth. Her slo de dermed utgivelser fra alle andre sjangre.

Albumomslaget på «Remedies», med foto av Lasse Hoile og layout ved Håvard Gjelseth, vant også pris.

Ga plater til Rolling Stone-redaktør

Vinnerne får selvsagt heder og ære, men arrangøren gir også vinnerne mer uoffisielle, nettverksbyggende påskjønnelser. For eksempel ordnet det slik at Ørjan Langnes fikk dra innom Rolling Stone, der han la igjen en bunke vinyler til musikkmagasinets kjente redaktør David Fricke.

Viken forteller at de har merket at utdelingen har et stort publikum og nedslagsfelt.

- Det kom inn masse bestillinger på plata via nettsidene våre etter utdelingen, så det har utvilsomt hatt effekt for oss.

En glad Soup-gitarist Ørjan Langnes etter utdelingen av Independent Music Awards i Lincoln Center i New York. Bandet stakk av med to priser i konkurranse med artister fra hele verden.

Uventet suksess

Da plata ble sluppet i Norge for ganske nøyaktig ett år siden, fikk den toppkarakter her i Adresseavisen. Mottakelsen har også vært godt andre steder, spesielt ute i Europa.

- Det viser seg at spesielt progrock-folket har plukket den opp – selv om det kanskje ikke var tenkt sånn i utgangspunktet. Hyggelig at den er blitt så godt mottatt, men også litt overraskende.

- Hvordan da?

- I mitt hode var den forrige plata vår, «The Beauty of Our Youth», kanskje enda mer skikket for å bli populær og få gode kritikker. Men det er ikke alltid man klarer å forutse slike ting, mener Viken.

I mai skal de spille på en festival i Belgia samt holde fem andre konserter i Nederland. Nytt materiale er i ferd med å formes, men Viken vil ikke ut med hvor eller når bandet går i studio for å spille inn sitt åttende album.

- Vi har planer, men jeg ønsker ikke å selge skinnet før bjørnen er skutt.