Interessen for å besøke Trondheim kunstmuseum er på stigende kurs, og 2018 har startet bra. Museet har hatt mer enn 7000 besøkende hittil i år, noe suksessutstillingen «Killi-Olsen New York 1983» har mye av æren for.

Stor interesse for Killi-Olsen

- Det har vært en helt enorm interesse for denne utstillingen. Under åpningshelgen var over 1000 mennesker innom, og det var kø langt bortenfor inngangen til Nidarosdomen. I snitt har vi hatt rundt 200 besøkende hver dag i denne perioden, sier Johan Börjesson, direktør for Trondheim kunstmuseum. Utstillingen blir stående frem til 6. mai, og Börjesson regner med at det gode besøket vil fortsette hele utstillingsperioden.

Kjell Erik Killi Olsen med New York-utstilling ved Trondheim kunstmuseum(TKM) hadde mer enn 1000 besøkende på åpningsdagen. Hittile i år har TKM hatt 7000 besøkende.

Han er også godt fornøyd med besøkstallene for fjoråret som økte fra drøyt 20 000 i 2016 til over 22 000 besøkende i 2017.

Les også: - I kveld skal det danses og drikkes!

Balanse i programmet

- Det er en betydelig økning ettersom vi hadde stengt store deler av fjoråret på grunn av takreparasjonene. Og i og med at vi har hatt en så bra start blir det spennende å se hvordan publikumstallene blir i år. Vi jobber kontinuerlig med utstillingsprogrammet der oppdraget vårt er å holde en balanse i programmet, sier Börjesson og sikter til at museets oppdrag går ut på å tilby både brede og smale utstillinger, noe nytt og noe gammelt, og både mannlige og kvinnelige kunstnere.

- Vi har hatt en bra utvikling, og vi lager et utstillingsprogram i toårs sykluser. På den måten vil vi kunne tilby noe som treffer de fleste i løpet av denne tidsperioden. Dessuten har vi nå fått orden på taket, noe som gjør at vi kan vise en langt større del av samlingen igjen, sier museumsdirektøren.

Les også: Styret i MiST sier ja til planene om ett nytt museum for kunst og design

Målet er 30 000

- Målet om 30 000 besøkende, står det fortsatt ved lag?

- Ja, målet er fortsatt 30 000 besøkende. Om ikke i år, så neste år. Og vi har flere samarbeidsprosjekter på gang med større utstillinger. Og vi jobber med ulike tiltak for å nå ut til et bredt publikum. Neste år blir det blant annet flere historiske utstillinger av eldre kunstnerskap, som for eksempel Jakob Weidemann, sier Börjesson.

Han tilføyer at årets sommerutstilling blir todelt i år. Den ene delen utgjør verk fra samlingen med de tre trondheimskunstnerne Bjarne Ness, Hans Ryggen og Roar Matheson Bye. Andre del blir en stor film- og performanceutstilling med den spanske kunstneren Dora Garcia.

- Her får vi en utstilling som virkelig viser kvaliteten på vår samling med kunst fra mellomkrigstiden. Og dessuten blir det en stor utstilling av samtidskunst basert på film og performance, forteller Börjesson.

Sommerutstillingen ved Trondheim kunstmuseum åpner 26. mai.

Les også: Trondheim kunstmuseum sikret seg et av vår tids viktigste kunstverk

Kjell Erik Killi-Olsens store utstilling med arbeider fra New York på 80-tallet har vært en publikumssuksess for Trondheim kunstmuseum, ifølge museumsdirektør Johan Börjeson (t.v.) I midten kurator Cathrine Hovdal og Kjell Erik Killi-Olsen. Foto: Morten Antonsen