Høyeste budet på maleriet av Sylvi Listhaug er nå på over 260.000 kroner. Men foreløpig henger det godt på veggen hos studentene i Bergen.

– Kunsthandlere sier vi kan få opp mot en million kroner. Men nå må vi først ta en fot i bakken, sier Ingrid Sofie Wentzel til Bergens Tidende.

I påsken dukket et bilde av en korsfestet Listhaug opp i sentrum av Bergen. Deretter ble det malt over.

Tok med seg bildet

Torsdag oppdaget bergenserne at bildet av Listhaug var fjernet fra hjørnet av Fosswinckelsgate i sentrum. Det viste seg etterhvert at flere studenter hadde listet seg ut på natten og tatt ned bildet.

Ved hjelp av neglelakkfjerner har de klart å få frem igjen bildet av den tidligere justisministeren, som var malt på et stort lerret.

Les også: Ståle Gerhardsen: - Det er både lekkert og litt morbid

Så begynte budene å hagle inn.

– Jeg har sittet oppe til klokken 04.30 i natt og svart på meldinger. Jeg tror vi har fått rundt 100 bud nå, sier Wentzel.

Hatmeldinger

Sudentene har også fått en del hatmeldinger fra folk som mener de ikke burde ha restaurert bildet av Listhaug. De fremhever at Listhaug er trebarnsmor og at det er hensynsløst å vise henne på denne måten.

– Jeg tror de har misforstått budskapet litt. Målet var jo en kritikk av mediene, sier Wentzel.

Inntekter til en god sak

Studentkollektivet har kontaktet kunstneren AFK. Fredag fikk de til svar at han setter pris på innsatsen de har lagt ned for å berge kunstverket. Han sier de kan gjøre hva de vil med det, men at han ville ha blitt veldig glad om eventuelle inntekter går til en god sak.

– Men igjen, dette er en gave fra meg til gatene og det er ikke opp til meg, skriver AFK i svaret, som er formidlet av Petter Nord i Kube Bergen.

Studentene har ennå ikke bestemt seg for hvilken løsning de lander på.

– Nå er det mye som må tenkes gjennom før vi tar noen avgjørelser, sier Wentzel til Bergens Tidende.

TORUNN A. AARØY/Bergens Tidende