Malvikjenta Emma Bones (18) fenger store deler av Norges befolkning i NRK-serien «Heimebane» om dagen, der hun spiller Camilla, datter av hovedperson Helena Mikkelsen (Ane Dahl Torp).

LES ANMELDELSEN: Energien redder revyen

Denne uka var hun imidlertid på sin ekte hjemmebane – nemlig på scenen sammen med sine medruss på Charlottenlund videregående skole. Denne uka spilles revyen «Hjelp jeg er rektor», der Bones selvfølgelig deltar. Skjønt, selv var hun lenge usikker på om hun i det hele tatt fikk anledningen til å være med på revyen, ettersom innspillingen av «Heimebane» tok såpass mye tid.

- Det har vært en overgang. Om det har vært noe negativt med å være med i «Heimebane», er det at jeg har fått vært mindre på skolen og sammen med vennene mine. Derfor er det ekstra fint å gjøre noe som dette sammen med dem, sier hun.

Emma Bones går på dramalinja ved Charlottenlund. Neste år går turen til Romerike folkehøgskole, kjent for sin teaterlinje. Målet for Bones har vært å bli skuespiller, helt siden hun var ni år gammel.

- Veldig sosialt

Bortsett fra noe hjelp fra lærere og når det gjelder lyd og lys, har russekullet gjort alt selv. Litt i kontrast til mange av Oslo-skolene, der russerevyene er prestisjeprosjekt med store budsjett.

- Ja, herregud, Hartvig Nissen skal til og med få spille sin revy på Nationaltheatret. Sjarmen er jo å skape noe sammen, før det hele tar av med russetida. Vi på dramalinja har laget masse sammen før, men på revyen jobber vi med mange elever også fra andre linjer på skolen. Det har vært supert å bli kjent med nye folk, og det har vært veldig sosialt, mener 18-åringen.

«Hjelp jeg er rektor» hadde premiere tirsdag, og spilles til og med fredag denne uken.

- I dag er følelsen veldig bra, bedre nå enn etter premieren på tirsdag, innrømmer hun.

- Det var litt stress og det preget premieren. Men onsdag fløyt det mye bedre.

Russepresidenten blir rektor

Hun forteller at revyen handler om at rektor ved skolen drar på ferie, og finner ut at russepresidenten vil passe bra som rektor i hennes fravær. Det er bakgrunnshistorien, ut fra det mener Bones de har laget en revy med stor variasjon og god underholdningsfaktor.

- Er det stor forskjell på å jobbe med tv-serien og revyen?

- Ja, det er to helt forskjellige ting! I serien kan jeg konsentrere meg om én ting, nemlig å være Camilla. I revyen er det så mye å passe på og så mye ansvar. Fra å konsentrere deg om én ting, må du konsentrere deg om tusen, forklarer Bones, og forteller at hun fortsatt får nerver før hun skal i ilden.

- Jeg blir alltid nervøs, uansett. Da kjenner jeg det i hele kroppen, og må bare gjøre et eller annet.

Litt feiring, litt jobbing

Hun forteller at hun ikke har tenkt så mye på at hun er blitt et kjent fjes, men at hun legger merke til at folk har begynt å snu seg etter henne og kjenne henne igjen.

- Men det er bare stas, det betyr bare at folk ser på og liker serien, mener hun. At den i tillegg har skapt debatt, mener Bones er flott, hun mener serien handler om ting det er bra at det blir tatt tak i. Noen skal diskutere serien med henne, og da er det som regel godt voksne som tar kontakt.

- Det er mest folk på 40 pluss som kommer bort og snakker til meg om serien, de yngre bare kikker, sier hun.

Med revyen unnagjort, er det snart klart for selve russefeiringen. Samtidig er hun allerede i full gang med å spille inn sesong 2 av «Heimebane». Begge deler skal la seg gjøre å klemme inn i maiprogrammet.

- Jeg får være russ, ja! Samtidig blir det nok litt jobbing her og der. Men det blir greit med variasjon, jeg tror ikke jeg hadde orket å være russ hver dag uansett!

Emma Bones (t.v.) og Ane Dahl Torp som mor og datter i NRK-serien «Heimebane». Serien har både skapt debatt og blitt en seersuksess. Foto: NRK