Lånkerevyen bør begynne å bli et kjent navn for trønderske kulturinteresserte.

Gjengen fra den gamle fylkesgrensa har stukket av med hele 27 priser på Høylandet. Det gjør dem til den suverent mestvinnende revygruppa under NM i Revy.

Selv om Lånkerevyen på sitt beste er fabelaktig gode, har ikke alt de har tatt i blitt til gull. «Live i 3D» i 2015 var en ujevn affære. «En drøm» året etter var strammere og bedre, men brukte for lang tid på å komme seg til de virkelig gode sketsjene.

I «Lånkerevyen byr på sæ sjøl», som spilles fire ganger denne helgen, skinner derimot nesten alt.

Gruppa har gjort solide steg fremover og oppover denne gangen som tekstforfattere, og har flere innslag som overgår det beste fra tidligere revyer.

Det er imponerende hvor mange vitser de har klart å pakke inn i sketsjene sine denne gangen. Hele tiden jager de etter latter, men alltid med de beste poengene de kan finne. Et og annet billig ordspill er det, men da er det som en bevisst, komisk effekt, ikke som en snarvei til latter.

Lånkerevyen sang låten "Narsissist" om Donald Trump og King Jung-Un.

Gruppa har også blitt særdeles gode på å levere poengene sine. Det hele flyter lett og uanstrengt, med timing, tempo og trøkk utført på forbilledlig måte. Det er en klisje, men man skulle faktisk ikke tro at de «bare» er en gjeng ildsjeler med humor som hobby.

Lek er nok en viktig del når Lånkerevyen jobber med nye tekster. Etter sigende møtes de fast ukentlig, også når det ikke er innspurt til premiere. Det gjør dem samspilte og til et lag som spiller hverandre gode.

Det som ikke skinner i Olavshallen denne helgen, er låttekstene. Sangene er stort sett ikke komiske, hvilket egentlig ikke er noe problem. Det er rom for det vemodige og tankevekkende i revy.

Men når tekstene blir for insisterende og har særdeles tydelig uttalte budskap, blir de flate og intetsigende. Overraskelsene uteblir. Det er ingen utvikling.

Da blir de transportetapper, selv om de fremføres godt. Låten om kommentarfelt er et unntak.

Malin Bremseth og Marthe Nygård er to av talentene vår anmelder trekker frem i Lånkerevyen.

Det er tydelig at Lånkerevyens yngre generasjon er blitt godt opplært av mentorene Anne Berit Sivertsen og Harald Morten Bremseth, som begge har vært med i gruppa i 30 år. Deres adepter Marthe Nygård, Malin Bremseth, Christer Nilsen, Tomas Woldseth og Pål Thyholt har alle sterke, komiske kvaliteter som vil gjøre de neste 30 til nye år med prisdryss.

Lånkerevyen er ikke bare den suverent mestvinnende revygruppa. Når ting fungerer så godt som det stort sett gjorde i Olavshallen fredag kveld, er de humoristiske ligamestere.

Anmeldt av ANDERS HOLSTAD LILLENG