- Helt uanmeldt fikk vi filmcrew og lydfolk på Øvre Øst og rett oppi fanget. Jeg vet ikke hva som skjedde, ingen har sagt noe til oss om at det skulle filmes eller tas opp lyd fra oss, sier Espen Viken, som er talsmann for Kjernen.

Det var under kampen mot Start søndag at RBK-supporterne fikk besøk på tribunen. Et besøk de ikke ville ha.

- Totalt uakseptabelt

- Vi har hatt avtale med RBK så lenge jeg kan huske om at Øvre Øst er for oss supportere, og hvis det skal være noen der tar vi det på forhånd. Å dumpe et filmcrew rett i fanget vårt er totalt uakseptabelt, fortsetter han.

- Hvorfor er det uakseptabelt?

- Det er en plass supporterne er for heie på laget sitt, og media har ikke noe der å gjøre. Vi er heller ikke så veldig glade i motstandernes supportere når vi driver med vår primæraktivitet, og vil heller ikke ha motstanderdrakter sammen med oss.

Espen Viken

- Hvorfor ble det filmet?

- Jeg regner med det handler om sesong 2 av «Heimebane» hvor de skal ha lyd og film av motstanderens supportere. De har allerede spurt oss en gang tidligere i vinter om lov, så det er egentlig dobbelt uakseptabelt. Vi driver ikke med slik aktivitet. Vi er ganske tydelig på at vi driver supporteraktivitet og ikke er i underholdningsbransjen, sier Kjernen-talsmannen.

- Hva skjedde med crewet?

- Det var en gjeng som jaget dem ned. Etter hvert gikk de.

- Hvem sin skyld er dette?

- Det er flere skivebommer her. Det er helt ugreit.

- Har du snakket med RBK?

- Det skal jeg gjøre, men jeg tar ikke det i media, sier Viken sent søndag kveld.

- Finnes det skriftlig dokumentasjon på avtalen om at det ikke skal være noen fra media på Øvre Øst?

- Nei, men lover vi noe, så holder vi det vi lover. Vi er der for kampen, og da må vi ha ryddige rammer overfor hverandre. VI skal ta opp dette med Rosenborg, og jeg skal ikke skylde på noen nå, sier Kjernen-talsmannen.

Organisasjonssjef i Rosenborg, Trond Alstad, hadde ikke snakket med Kjernen søndag kveld da Adresseavisen kontaktet ham, og ville nødig uttale seg, men sa dette:

- De hadde avtale om å filme billettkø, pølsekø og stemningen på Lerkendal, uten å filme ansikter. Så ble det litt for nærgående, det er ingen stor sak, sier Trond Alstad.

- Det er en stor sak for Kjernen?

- Ja, men det kan jeg ikke kommentere, før vi har snakket med Kjernen.

- Er det noen som har brutt regler her?

- Vi må først vite hva Kjernen sier før vi sier mer. Men det stemmer at vi har avtale med Kjernen. Det er mulig de som filmet og tok lyd gikk for langt, sier Alstad.

- Vi beklager

Vilje Hagen, som er produsent for «Heimbane», sier at det hele beror på dårlig, intern kommunikasjon innad i produksjonsselskapet som lager «Heimebane»:

- Vi var på Lerkendal for å filme stemningsbilder til en fiktiv kamp mellom RBK og «Varg» til sesong 2 av «Heimebane». Vi hadde tillatelse av ledelsen i RBK til å filme stemningsbilder på tribunen. Men det viser seg at ingen av oss har snakket direkte med Kjernen om å filme. Grunnet en misforståelse, og en kommunikasjonssvikt internt hos oss, nådde ikke denne beskjeden frem til mini-teamet som filmet under kampen.

- Vi er veldig lei os for dette og beklager at det skjedde, sier produsent Hagen.

- Materialet som ble filmet på søndag av Kjernen vil ikke bli brukt i serien, bortsett fra de som vi fikk skriftlig tillatelse fra og de som ønsket å være med, sier hun.

Kommunen sa ja: Kommunen sa ja til å dresse opp Elgeseter bru for fiktiv kamp. Kåre Peder Nordvik, Petter Johansen og Tore Gravset fra Trøndelag brann- og redningstjeneste utfører oppdraget. Foto: Morten Antonsen
Treffer bredt: Michael Ellingsen (John Carew) og Helena Mikkelsen (Ane Dahl Torp) i «Heimebane» fenger både kvinner og menn, fotballgale og fotballhatere. Foto: NRK