Dagfinn Ellefsen trodde det knapt, da han leste at Kjernen hadde jaget film-teamet fra «Heimebane» under hjemmekampen mot Start på Lerkendal sist søndag.

- Jeg måtte på badet og vaske gluggene en ekstra gang, bare for å være sikker, sier han opprørt.

- På bærtur

- Kjernen er helt på bærtur, eller er de ikke en del av RBK lenger, spør Ellefsen retorisk og svarer:

- Det er mange år siden Nils Arne Eggen slo fast at Rosenborg jobber i underholdningsbransjen. Ett av hans viktigste postulat var åpenhetskultur, Rosenborg skal være åpne mot verden rundt. Dette har de ikke alltid lyktes med opp igjennom, men åpenhet ligger fortsatt i verdigrunnlaget til laget.

Dagfinn Ellefsen har fulgt Rosenborg og supporter-utviklingen siden 60-tallet, og mener Kjernen har satt seg på en pidestall.

- Dette er flaut

- Kjernen er en del av Rosenborg, og som supportere representerer de laget. Her får de mulighet til å vise ekte fotballkjærlighet, med glede og frustrasjon, og samtidig være gode ambassadører for både Rosenborg og Trondheim, og så svarer de med at de ikke er i underholdningsbransjen? De har satt seg på en pidestall, mener Ellefsen.

Rosenborg har sagt ja til NRKs forespørsler om å gjøre opptak fra kamp på Lerkenda. Opptakene skal brukes i sesong 2 av «Heimebane» - i en fiktiv RBK-kamp. Kjernen sa i vinter nei til de samme forespørslene fra produksjonsselskapet.

- Når jeg ser RBK-flaggene vaie og hører Kjernen synge fra tribunen, varmer det RBK-hjertet og jeg kjenner at jeg blir stolt. Det jeg opplever nå er skivebom av Kjernen. De må komme seg ned av pidestallen, og være like jordnære som laget de representerer. Dette er flaut, sier Dagfinn Ellefsen.

- Sier nei til alt

Espen Viken, Kjernen-talmann, reagerer slik på Ellefsens kritikk:

- Jeg skjønner godt at en ekstern (supporter utenfor Kjernen) kan tenke sånn. Saken er at vi får veldig mange ulike forespørsler også på gode tiltak, men vi har prinsipper og rammer vi jobber innfor som ikke er forenlig med å delta på slike.

- Kan du gi eksempler på forespørsler dere har fått og takket nei til?

- Det gjelder alle.

- Rosenborg må sies å være i underholdningsbransjen, men dere er det ikke?

- Vi er der for å heie Rosenborg, og skal ikke være staffasje i alt mulig annet. Så har vi medlemmer som kan tenke seg å stille opp, både i Heimebane og på andre ting, men Kjernen har fokus på kjerneaktiviteten vår. Vi vil unngå å bli spist opp av helt andre ting. På mange måter kan du si at vi opererer som Rosenborg. De har også kuttet ut hotelldrift og annen virksomhet som ikke har noe med fotball å gjøre. Det handler om fokus, og vi har fokus på å være supportere for laget vårt.

- Hva med verdigrunnlaget i Rosenborg, som har åpenhet som postulat?

- Vi er en uavhengig supporterklubb, og har som vedtekt at det er det vi skal være. Vi vil ikke være kjøpt kommersielt, eller gå i en slik felle. Vi heier på laget vårt og er uavhengig alt annet.

- Trenger dere å komme ned fra en pidestall?

- Ingen kan sitte på utsiden og bestemme hva Kjernen skal gjøre. Dersom de er uenige i vår supportervirksomhet får de melde seg inn, og så kan de foreslå endringer i vedtektene våre, sier Kjernen-talsmann, Espen Viken.

- Kjernen er en del av Rosenborg, og som supportere representerer de laget. Her får de mulighet til å vise ekte fotballkjærlighet, med glede og frustrasjon, og samtidig være gode ambassadører for både Rosenborg og Trondheim, og så svarer de med at de ikke er i underholdningsbransjen? Foto: Dino Trto
- Ingen kan sitte på utsiden å bestemme hva Kjernen skal gjøre. De må gjerne melde seg inn, sier Espen Viken, talsmann for Kjernen.
Helena Mikkelsen (Ane Dahl Torp) blir grillet på sin første pressekonferanse, når det blir kjent at hun er «Varg»s nye hovedtrener i NRKs tv-serie, «Heimebane». Foto: NRK