Mørkt og godt hundeeventyr for voksne

Wes Anderson er seg selv lik i detaljrikt animert hundredrama hvor en fæl borgermester deporterer menneskets beste venn til ei søppeløy.

Hundeliv: Fire hunder og en 12-åring i «Isle Of Dogs» med Bill Murray som Boss(f.v) Koyu Rankin som Atari Kobayashi, Edward Norton som Rex, Bob Balaban som King og Jeff Goldblum som Duke.  Foto: Fox Searchlight Pictures

Det er en begivenhet at den særpregede amerikanske filmskaperen Wes Anderson har laget en ny animasjonsfilm. Hans niende spillefilm er den andre animerte. I likhet med Andersons kanskje beste film, uansett uttrykk, «Den fantastiske Mikkel Rev» (2009), er «Isle Of Dogs» laget med gammeldags stop-motion-teknologi, som gir liv til dukker bilde for bilde, slik som for eksempel Ivo Caprionos «Flåklypa Grand Prix» (1975).