- Jeg er litt nervøs, men ikke så veldig. Jeg er vant til å stå på scenen, så det går bra, sier Nora Kristine Thomassen (10) som spiller Mowgli i «Jungelboken». Familiemusikalen spilles av rundt 200 barn og unge i Olavshallens Lille Sal onsdag, torsdag og fredag denne uken.

10-åringen forteller at hun har deltatt i Musikalfabrikkens tidligere oppsetninger, og også hatt en liten rolle i en opera. Thomassen deler på Mowgli-rollen med Audun Kvam. Han spiller torsdagens to forestillinger, mens Thomassen er tilbake på scenen for de to siste forestillingene fredag. Thomassen har riktignok også en rutinert motspiller i Kenneth Engen (18), som spiller den modige og fornuftige panteren Bagheera.

- Det går bra ennå, men jeg vet at pulsen kommer til å stige når publikum begynner å komme inn i salen. Da må jeg samle meg sjøl, og gå inn i rollen. Gå fra menneske til dyr, smiler han.

Fargerikt

Musikalfabrikken er en privat musikkteaterskole for barn og unge i Trondheim, som har flere tidligere oppsetninger bak seg. Musikalfabrikken er inndelt i øvingsgrupper med ca. 15 barn i hver gruppe. Fire grupper inndelt etter alder, men også egne grupper for sirkus, vokal og for dem som ønsker å satse ekstra mye.

I kjente og kjære «Jungelboken» lurer farene bak hver liane for Mowgli, det modige men impulsive menneskebarnet som er oppdratt i jungelen blant ulver. Blant dem som er etter ham er både den skadeskutte og sultne tigeren Shere Khan, den hypnotiserende operaslangen Kaa og en flokk geskjeftige aper. Bagheera mener jungelen er blitt for farlig for Mowgli, mens Mowglis ulvefamilie og gutten selv slettes ikke deler panterens bekymring. Resultatet er en frodig, fargerik musikal breddfull av talent - godt hjulpet av kostymedesigner Line Karlsen og bandet med Endre Lorentzen, Kjartan Klingen, Astrid Rennemo og Per Christian Jørstad.

Hurtigspising av banan

Det var audition for forestillingen i september, og leseprøvene startet en uke senere. Siden har gjengen jobbet målrettet hver uke mot denne premieredagen.

- Det er litt kaos i garderobene nå, men jeg tror alle husker å gjøre det de skal, mener Thomassen.

- Hva blir det vanskeligste du skal gjøre?

- Jeg må klare å spise en hel banan i løpet av en ganske kort scene. Det kan bli litt vanskelig, men det skal gå bra selv om jeg ikke rekker å spise hele, mener hun.

Engen mener folk som kommer vi få se en velkomponert musikal, med veldig mange forskjellige roller og stort ensemble.

- Skal dere fortsette med musikaler når dere blir eldre?

- Kanskje, jeg har tenkt litt på det, sier Thomassen, mens Engen allerede går dramalinje på Charlottenlund videregående og har siktet seg inn på en karriere på scenen.

- Ja, jeg skal satse. Det er i alle fall planen, selv om jeg vet det er vanskelig. Om jeg vil det nok, kan jeg få det til, smiler han.

Fem utsolgte hus

Produsent og daglig leder for Musikalfabrikken, Grethe Kosberg, forteller at alle de i alt fem forestillingene er utsolgt.

- Mange blant publikum er selvsagt i familie med barna på scenen, men det er flere enn man kanskje tror som kommer «utenfra», forteller hun.

- Etter det interne forsalget satt vi igjen med rundt halvparten av billettene, så resten er solgt til folk som ikke har noen direkte tilknytning, sier Kosberg.

«Jungelboken» spilles også i Olavshallens Lille sal torsdag og fredag, begge dager klokken 17 og 19.30.