Dahls bryggeri bygger nemlig scene og legger forholdene til rette for konserter i Bakgården som ligger mellom bryggeriet og Dahls pub og kjøkken.

- Vi skal ikke etablere en konkurrent til etablerte konsertsteder i Trondheim. Det blir ikke utstrakt konsertvirksomhet her, først og fremst skal vi samarbeide med Torgeir Lund og hans Crispin Glover records, forteller Kristian Berger ved E.C Dahls.

Album i Frankrike

Countrybandet Sugarfoot gir ut singlen «Snakes & Ladders» og holder releasekonsert i bakgården 11. mai. Ikke lenge etter konserten drar Sugarfoot fra byen for å spille inn nytt album. De to siste platene deres er spilt inn i et studio i nasjonalparken Joshua Tree i USA. Nå skal de til et bortgjemt slott i Frankrike, sammen med sin nye produsent Lars Horntvedt.

Neste gang Bakgården blir tatt i bruk vil være på en ny singleutgivelse med punkbandet Brutal kuk 16. juni.

En konsert i måneden

Flere konserter vil ikke bli annonsert i neste omgang, men det er flere på gang. Kanskje med tidsintervaller på rundt en måned.

- Det kan også være aktuelt med andre konserter her, men vi har ikke konkrete planer. Scenen kan også brukes i lukkede selskap på EC Dahls pub og kjøkken. Men noen utstrakt bruk av dette som konsertscene blir det ikke, sier Berger.

- Jeg har vært på utkikk etter et sted på denne størrelsen, sier Torgeir Lund. Til Sugarfoot legges det ut 200 billetter, så det blir rimelig eksklusivt selv om det er rom for flere enn på «in-store»-konsertene i Crispin Glovers platebutikk i Olavshallen.

- Vi vil fortsatt ha konsertene i butikken. Der er det snakk om fem-seks låter i enkel innpakning. I Bakgården blir det fulle konserter og forhåndssalg av billetter, sier Torgeir Lund.

E.C. Dahls pub og restaurant åpnet høsten 2016. Foto: Vegard Eggen