- Jeg var litt starstruck da jeg møtte Torstein Flakne under jobbingen med Hall of Fame-showet, sier Jon Niklas Rønning.

- Jeg måtte fortelle Flakne tre ganger hvor mye «Love Don't Bother Me» har betydd for meg siden jeg hørte den for første gang. Jeg har hatt den på alle spillelister i alle år senere. Det er en powerballade på høyde med «Nothing Else Matters», alt det største internasjonalt, sier Rønning.

Det første møtet med låten kom gjennom en film som nok også betød mye for en 12 år gammel gutt, nemlig «Frida - med hjertet i halsen». - Da jeg hørte låten, tenkte jeg dette var en amerikansk artist, REM eller noe. Så var det altså trøndere. Det er vel nesten den eneste kontemporære rocken jeg hørte på, sier Jon Niklas.

Sønn av en musikkjournalist

Som sønn av en musikkjournalist med trønderske aner, var det lett å ty til farens platesamling når musikksmaken skulle formes, og i sommerferiene på Rønningan i Åsenfjorden var det fremføring av Vømmøl-låter med jevnaldrende tremenninger. Da Jon Niklas hadde spart nok penger til å kjøpe sin første plate som ti-åring, ble det «Garman» med Ole Paus. - Mens de andre hadde med dr. Alban på skoledisko, hadde jeg med «Garman», og sørget for å tømme dansegulvet, ler Jon Niklas Rønning som skapte egen berømmelse som komiker gjennom parodier på nettopp Ole Paus.

Rønning var programleder under den direktesendte Idrettsgallaen tidligere i år, nå står Rockheim Hall of Fame for tur. Showet foregår i Olavshallen søndag 27. mai. Utdelingen skal vises på NRK 1 i opptak. Fjorårets utdeling ble en TV-suksess, med 500 000 seere, men det var ikke fullt i Olavshallen under selve showet.

Mer attraktivt for publikum

- Med Morten Abel, Kari Bremnes og Stage Dolls har vi en veldig fin trio av prisvinnere, som alle fortsatt er aktive og veldig populære konsertartister. Vi merker det på forhåndssalget, det er allerede solgt like mange billetter som totalt i fjor, sier Rockheim-sjef Sissel Guttormsen.

Det er også gjort andre grep for å gjøre showet mer attraktivt for publikum. Hver prisvinner vil få to artister - en jevnaldrende og en yngre - som skal tolke deres låter. I tillegg vil for første gang også hver prisvinner selv fremføre en av sine låter.

Programmet skal være hemmelig, ikke minst for prisvinnerne selv. Det innebærer hvem som konkret skal innvie hver artist, hvem som skal delta i samtale om prisvinnerne og hvem som skal tolke prisvinnerens låter.

Bratland og Hjelmeland hyller prisvinnerne

- Vi går likevel ut med tre av artistens som skal tolke prisvinnerne, nemlig Bjarte Hjelmeland, Ingebjørg Bratland og Adam Douglas, men ikke hvilken prisvinner hver artist skal tolke, sier Jon Niklas Rønning, som selv sto i bresjen for å få inn Hjelmeland.

- Han er en mester i å formidle og tolke tekst. Det er jo også min profesjonelle hjemmebane, og jeg har alltid vært ekstremt opptatt av tekst. Sånn sett er Kari Bremnes den av disse tre artistene som er nærmest det jeg selv har vært opptatt av. Jeg er en stor beundrer av henne. Morten Abel er en av tidenes største norske popartistene, og mitt forhold til Stage Dolls har jeg allerede redgjort for. Det er en flott årgang av artister, jeg har gjort intervjuer med dem alle, blitt enda mer fascinert av dem, og gleder meg veldig til dette, sier Rønning.

Lager åpningslåten til showet

- Alle tre artistene har også vært offer for parodier, ihvertfall om du tenker på Stage Dolls som representant for puddelrocken. Blir det kanskje noen parodi-innslag på showet også?

- At artister blir parodiert er en bekreftelse på stor status. men parodier av disse tre blir det nok ikke akkurat i denne omgangen, sier Jon Niklas Rønning, som debuterte i Hall Of Fame-sammenheng i fjor da han fremførte sin egen hyllestlåt til eldre kolleger i Dizzie Tunes. I år får han altså en mye større rolle i showet, som også inkluderer et åpningsnummer der han hyller alle tre prisvinnerne sammen med husbandet.

- Vi har hørt låten, den er kanonbra, sier Rockheims Terje Nilsen.

Debuterer med soloshow i sommer

Rønning har jobbet mye med Hall Of Fame-showet, men det blir ikke mye tid til avslapping etterpå. Da er det på tide å gjøre ferdig sommershowet «Jeg reiser alene» i Grimstad. Tittel henspiller dels på Ole Paus' låt, dels på at dette blir den musikalske komikerens første soloshow.