Komiker Amy Schumer fikk friskt og morsomt gjennombrudd på film ved å vri på stereotypier og klisjeer i kjønnsroller i «Trainwreck»(2015). Hun fortsetter med litt av det samme, mindre rølpete og mer strømlinjeformet i en slags Askepott-historie fra motebransjen, om dårlig selvbilde.

Det merkes og vises at hun ikke har skrevet manus selv denne gang. Det er synd, for tematikken, historien og filmen hadde tålt mer av den rå, uvørne sjarmen til Schumer. Hun spiller en kvinne hvis største drøm er å være pen og attraktiv. Etter å ha sett 80-tallsklassikeren «Big» på tv og ha fått en smell i hodet, tror hun at hun har fått ønsket oppfylt, endrer selvbilde og kaprer en mann.

Filmen blir nesten en god komedie, i fiks latterliggjøring av motebransje og skjønnhetsideal. Dessverre drar filmen et ganske bra konsept for langt, samtidig som den vasser i dobbeltmoral. Oppfordringen om å være seg selv, drukner delvis i glitter, supermodeller og stas.

Paradoksalt nok blir Schumers rollefigur gradvis mindre sympatisk jo bedre selvbilde hun får.  En nesten-god, litt morsom og ganske irriterende romantisk komedie om selvbilde skal likevel ha for forsøket - og Amy Schumer.

Anmeldt av TERJE EIDSVÅG

Les også Schumer-anmeldelsen «En ny filmkomiker trer fram»