Solid Cannes-åpning av dyktig Ibsen-elev

Den beste åpningsfilmen i Cannes på lenge er en av de minst gode filmene til Asghar Farhadi.

Bryllup og krim: Penelope Cruz spiller en kvinne som vender tilbake til hjemlandet og hjemstedet for bryllup, for å oppleve at tenåringsdatteren forsvinner i «Everybody Knows», som åpnet Cannes-festivaen tirsdag kveld. 

Det ble brukbar, om litt blandet reaksjon på åpningsfilmen i Cannes, «Everybody Knows» av den iranske regissøren Asghar Farhadi, som har fått Oscar for to av sine tre siste filmer, med «En handelsreisende» (2016) og «Nader og Simin – et brudd» (2011). At den beste åpningsfilmen på flere år ikke er blant regissørens aller beste, sier både noe om nivået på åpningsfilmer i Cannes og kvalitetsnivået på Asghar Farhadi som regissør og manusforfatter.