Den britiske humorlegenden har vært på turné de siste fem årene, og holder totalt elleve forestillinger i Norge denne våren. Det er «terribly busy at the moment», sier han, men vil gjerne fortelle hva publikun har i vente når han inntar Clarion på Brattøra i Trondheim.

Les også: Humorlegende kommer til Trondheim

Favorittklipp fra Monty Python

- Den første halvdelen er ganske fornøyelig faktisk, for der forteller jeg om livet mitt akkurat nå, og hvordan det er å bo på hotell store deler av tiden. Og det fører oss til Fawlty Towers, så jeg snakker litt om det originale hotellet som Fawlty Towers var basert på. Deretter går jeg over til å si litt om hvordan Monty Python ble til og viser noen av mine favortitklipp, de aller villeste. Jeg drodler litt rundt hva som gjorde det så spesielt at nærmest alle komikere i dag hevder de er inspirert av Monty Python. Deretter går jeg over til å vise klipp fra Life Of Brian, sier Cleese og tilføyer at det har vært en del misforståelser rundt hva de fleipet med i Life of Brian, og at han gjerne vil rydde litt opp i akkurat det.

John Cleese er tilbake i Trondheim, denne gang med forestillingen «In Praise of Silliness».

- I andre del av forestillingen snakker jeg mer om at jeg ofte har laget humor rundt religion, død, vold, og sex, og hvorfor dette fører til de største latterkulene. Og mot slutten av forestillingen snakker jeg primært om døden, og at de som er i salen faktisk skal dø, noe de finner ustyrtelig morsomt. Selve avslutningen er en slags begravelsesseremoni, noe som kanskje kan virke veldig mørkt og dystert, men folk ler voldsomt, sier Cleese, og tilføyer at han trolig har arvet den mørke humoren fra sin mor.

- Nordmenn er høflige

- Hvordan er det norske og trønderske publikummet?

- Akkurat det er veldig interessant, for de er veldig annerledes enn amerikanere. I USA gir folk masse respons, og av og til litt for mye, for de roper ut og gjør rare bevegelser. Men jeg liker jo at folk primært ler. Nordmenn er veldig høflige, og det tar litt tid å varme dem opp, men de klapper til gjengjeld lenge. Og jeg har registrert at de ler mye mer i andre del av forestillingen enn i den første, sier Cleese. Han har også erfart at folk i de store byene ler høyere og mer enn folk på mindre steder, men at det mot slutten av forestillingen blir like høylytt latter også der.

- Hva gjorde du sist du var i Trondheim, besøkte du Nidarosdomen?

- Ja, jeg var der, og så ruslet jeg rundt i byen og var litt turist. Det var ganske fint vær derfor kunne jeg spasere ganske mye, så jeg husker deler av byen. Men da jeg kom til Helsinki i går trodde jeg også at jeg husket deler av byen, men jeg tror jeg må ha vært på en annen kant av byen sist, for jeg husket faktisk ikke stort likevel, sier Cleese flirende.

- Du vet vel at Trondheim har det beste fotball-laget i Norge?

- Haha, ja det er riktig. Norge har blitt ganske gode i fotball, dere har jo et veldig sterkt lag defensivt, har dere ikke? For noen år siden var det jo sånn at Norge var temmelig håpløse i fotball, men det har vel endret seg. Hvor mange innbyggere er det i Trondheim?

«Life is good, but..»

- Rundt 180 000.

- Ååå, det er en ganske liten by, er det ikke, i alle fall for å kunne ha et bra fotball-lag. Jeg tror jeg husker at Trondheim er en studentby, det er alltid hyggelig, sier Cleese som blir henrykt når han får høre at det er fint vær her også denne gang.

- Åh, 22 grader, det er perfekt, for en lykke, ikke for varmt heller, sier Cleese.

- Hvordan er livet ellers om dagen?

- Livet er veldig bra, bortsett fra at jeg blir opprørt over den politiske situasjonen i både England og USA akkurat nå. Og jeg er oppgitt over det lave moralske nivået som den britiske presse presterer for tiden, det er virkelig noe å holde øye med, sier komikeren, satirikeren og legenden John Cleese, før han på sitt britiske og høflige vis takker for praten og sier : «I am looking forward to see Trondheim again, i remember i enjoyed beeing there».