- Av en eller annen merkelig grunn har jeg faktisk aldri vært i Trondheim før!

Men jeg har hørt mye bra om studentmiljøet og andre ting, derfor gleder jeg meg veldig til å endelig komme og spille, sier Kyrre Gørvell-Dahll (26), for de fleste kjent som bare Kygo.

LES OGSÅ: Dette er det du må vite før Festningen

Han er den soleklare hovedattraksjonen på festivalen Festningen, som foregår 31. august og 1. september. For tiden er Kygo den ubestridt mest populære norske artisten på verdensbasis, noe en nylig gjennomført turné i USA og Canada ble et klart bevis på.

KOMMENTAR: Den trønderske festivalsommeren har aldri vært bedre

Utsolgte arenaer

Elleve konserter i store innendørsarenaer med kapasitet på mellom 5000 og 14 000 tilskuere, i byer som New York og Boston, tidligere forrige uke var han gjest på Jimmy Fallons talkshow, og nå starter han en drøy måned lang serie konserter i Las Vegas.

- Det er jo kjempekult at selv de største arenaene ble utsolgt. Mottakelsen har vært helt vill og publikum har vært fantastisk. Veldig gøy å høre at folk synger med på både gamle og nye låter, sier Kygo, som trekker fram sin opptreden på gigantfestivalen Coachella som et høydepunkt.

Ut og spise i helga? Sjekk restaurant-anmeldelsene

- Coachella var absolutt spesielt! Når jeg denne gangen var en av headlinerne på hovedscenen, så kriblet det litt ekstra. Showet gikk veldig bra og noen mente at det var rundt 80 000 mennesker og så på. I så fall så er det i alle fall ny pers for meg, sier han.

Kygo er født i Singapore, men oppvokst i Bergen. Han tok pianotimer som barn, og som 15-åring begynte han å produsere sin egen musikk.

Kygo ga ut sin første singel «Epsilon» for ganske nøyaktig fem år siden, men det internasjonale gjennombruddet kom med remiksen av Ed Sheerans «I See Fire» som ble en viral hit. I 2014 kom «Firestone», hans første egenkomponerte superhit. Kygo har gitt ut to album og vunnet en rekke priser, blant annet «Årets Spellemann» for 2015.

Han har jobbet med navn som Avicii, Coldplay, Selena Gomez, Ellie Goulding, John Legend, og er den artisten som raskest har nådd 1 milliard antall strømminger i Spotify.

Tredje størst i verden

Da amerikanske Billboard i vinter foretok en stor rangering av alle verdens danceartister, der både publikum og kritikere kunne stemme, havnet Kygo helt oppe på tredjeplass – foran store navn som David Guetta, Skrillex, Tiësto, Martin Garrix og Major Lazer.

- Hva skal jeg si? Det er jo veldig gøy, og det hadde vært utenkelig om du hadde spurt meg for bare tre-fire år siden, mener Kygo.

- Det største målet mitt da jeg startet, var å få musikken min ut til folk, slik at jeg forhåpentligvis kunne leve av det. Etter at det var oppnådd, har det mer vært kortsiktige mål, som å ta musikken og showet til et høyere nivå. Nå ønsker jeg bare å få fortsette å drive med musikk resten av livet, forteller han.

Trening og låtskriving

Det blir likevel ikke mye tid til glamour og jetsettliv på slike turneer, om vi skal tro Kygo selv. Mye tid går med til reising, og når han er vel framme, prioriterer han trening eller å jobbe med nye låter.

- På spilledagene er det lydprøver på formiddagen. Etter det drar jeg gjerne tilbake til hotellet for en liten powernap, før det er tilbake til arenaen for intervjuer og show. Etter showene drar jeg som oftest rett til hotellet og jobber med musikk, forteller Kygo, som ellers prøver å holde kontakten med «gamlelandet» så ofte han kan, enten ved å invitere med seg venner og familie over på konserter, eller snakke med dem på telefon eller Skype.

Tar Aviciis død tungt

Våren 2018 ble musikkverden rystet av dødsfallet til den svenske superstjernen Tim «Avicii» Bergling, som tok sitt eget liv kun 28 år gammel.

LES OGSÅ: Avicii er død og jeg tenker på Elvis

- Det er utrolig tragisk og noe jeg har tatt veldig tungt. Han var mitt største forbilde, at det endte slik var bare veldig trist.

- Hva kan du lære av Aviciis historie?

- Det er nok mye. Det mest åpenbare er vel å passe seg for ikke å kjøre seg for hardt og gi etter for presset om å gjøre alt mulig folk ønsker av deg, sier Kygo.

Intervjuet har stått på trykk i Festivalmagasinet i Adresseavisen sommeren 2018

Kygo på scenen i Las Vegas. Her skal han også holde en serie konserter gjennom hele juni, før han kommer til Trondheim og Festningen i slutten av august. Foto: Johannes Lovund/Kygomusic