- Artister som Father John Misty og Beach House er sykt bra, så for oss er det helt rått å være på samme plateselskap, mener Pom Poko-gitarist Martin Miguel Almagro Tonne.

De fire medlemmene i Pom Poko har bakgrunn fra Sund Folkehøgskole på Inderøy og Jazzlinja ved NTNU, og hadde eksistert som band i under et halvt år da de slo gjennom under Trondheim Calling og Bylarm vinteren 2017. Siden har de spilt mye i England, og fått mye positiv oppmerksomhet fra engelsk musikkpresse.

Beach House og Flaming Lips

Bella Union er blant Englands aller mest velrenommerte uavhengige plateselskap, og har navn som Fleet Foxes, Susanne Sundfør, Midlake, Mercury Rev, The Flaming Lips, Beach House, Father John Misty, John Grant – og ikke minst trondheimsbandet Broen – i stallen. Selskapet ledes av Simon Raymonde og Robin Guthrie, begge medlemmer av det toneangivende 80-tallsbandet Cocteau Twins, og har eksistert siden 1997.

-Vi har vel holdt på med prosessen i snart et halvt år, men det var dit vi siktet og derfor tok vi oss god tid. Dette er veldig stas, sier Pom Poko-gitarist Martin Miguel Tonne, som forteller at Bella Union har mange navn Pom Poko ser veldig opp til.

Samarbeidet startet under Bylarm vinteren 2017, da Raymonde skulle holde et foredrag.

-Vi gikk bort til ham etterpå, supernervøse som små førsteklassinger, og ga ham en lapp med tid og sted for konserten vår senere på kvelden. Han kom dit, jeg tror det var Broen-gjengen som dro ham med. Så kom han også på en konsert vi holdt i Brighton senere på året, og likte det han hørte. Vi spiste frokost med ham dagen etter, og da skjønte vi at det var en sjanse for at det kunne bli et samarbeid, forteller Tonne.

- Ikke én, men fire stjerner

I en pressemelding bekrefter Bella Union-sjef Simon Raymonde fram at han så bandet live i Oslo for første gang for et drøyt år siden. Han syntes bandet var sjokkerende bra til tross for at de kun hadde spilt sammen en kort stund, og forteller at han ble slått av at bandet ikke lignet på noen andre.

- Det som også trakk meg inn, var at ALLE medlemmene var fantastiske å se på. Mange band har en eller to stjerner, men Pom Poko har fire, uttaler Raymonde. Han mener videre at bandets låter både er for hjernen og kroppen, og at den har «ånden fra 1979» over seg.

- Litt som en krysning mellom The Slits og Pixies. Jeg gleder meg til å gi ut debutalbumet deres og la verden få se og høre dem, sier Raymonde.

Les også: Pom Poko vant Forbildeprisen

- Ikke én, men fire stjerner

- For oss blir det en boost bare å være på et selskap som både er kredibelt og proft, med et apparat over hele verden. Det er mange gode indie-selskaper i Norge også, men de har ikke den samme kapasiteten. Nå har vi et team som jobber for oss, folk som er både dyktige og hyggelige, sier Tonne.

Pom Poko har til nå kun gitt ut tre singler.

- Albumet gjøres ferdig nå. Vi vet ikke sikkert når det gis ut, antagelig tidlig i 2019. Men det kommer noen singler før den tid, vi er veldig gira på å slippe ny musikk nå.

- Enda sjukere, enda penere

- Dere slo gjennom helt ferske og har «vokst opp» i alles påsyn. Hvordan påvirker det dere?

-Vi tenker ikke så mye på akkurat det, vi lager uansett musikk ut fra magefølelse og klarer ikke å tenke kalkulert rundt det. Men det er jo absurd at det har gått så fort. Vi har fått mulighet til å kjøre på – og gjort det. Så er det jo superkult å få gi ut en debut som folk faktisk venter på, det er ikke alle forunt, mener gitaristen.

Han forteller at folk som har vært på konsert med bandet vil ha hørt mange av låtene som kommer på plata, mens noe er helt nytt.

- Vi er den samme gjengen som før, kan du si, men plata vil ha enda større sprik enn før. Enda sjukere, enda penere, forklarer Tonne.

Pom Poko tar sikte på en noe roligere festivalsommer enn i fjor, før de satser for fullt på livespilling igjen i 2019. Men det blir en mulighet til å se dem i Trøndelag om ikke lenge, da bandet spiller på Stokkøya Festival lørdag 30. juni.