- Når vi kom over den første kneika i dag, så har det egentlig gått veldig bra.

Det sier Vanebo, og sikter til de lange ølkøene som oppsto tidlig på dagen. Køene var på et tidspunkt opptil tre kvarter lange for å få seg noe å drikke.

- Vi må bare beklage at vi sleit såpass i starten. Folk kom rett og slett litt tidligere enn det vi hadde kalkulert med, og mange skulle ha øl. Vi fikk gjort tiltak ganske raskt, og det er nå ikke et problem lenger. Det er første gang vi arrangerer en slik festival, så vi har lært ekstremt mye bare i dag, fortsetter han.

Honningbarna fyrte på alle sylindre. Foto: Rune Petter Ness

- Ganske hot

På tross av problemene som oppsto er han meget fornøyd med hvordan første dag av festivalen har gått. Ikke minst at arenaen har fungert som festivalområde.

- Vi ser at dette er en fantastisk arena for arrangementer i såpass stort format. Det har så langt vært en haug med gode tilbakemeldinger og tomler opp. Det er mange som er fortvilet over at de ikke har fått tak i billetter, sier Vanebo og legger til:

- Dahls Arena er nok ganske hot i sosiale medier i dag.

Phil Beaver lot det virkelig stå til da bandet hans, Inglorious, spilte på Trondheim Rocks. Foto: Rune Petter Ness

Etterlengtet

At rocken nå har kommet tilbake til Trondheim i et slikt format var på tide, ifølge festivalsjefen.

- Trøndelag har jo hatt et rockestempel, men det har kanskje fadet litt ut de siste årene. Det er lenge siden vi har solgt rockebilletter til så store arrangementer, så det er veldig bra at vi har fått rocken tilbake hit, fastslår han.

At både gamle og nyere generasjoner rock er representert mener han er viktig.

- Vi treffer alle aldre. Vi har ungdommer helt ned i 16 år her som kan komme å se heltene sine. Det er viktig for oss. Det er også det som kjennetegner en festival. Du får litt forskjellig.

Refused sto på hovedscenen tidlig på kvelden, foran flere tusen ihuga fans. Foto: Rune Petter Ness

LES ANMELDELSEN: Hun synger for tre

Ny festival neste år

Med ei lang sjekkliste lærdom, er Vanebo allerede nå kommet langt i tankene om en ny festival i 2019.

- Vi startet å jobbe mot en festival i 2019 rett før påske, og har allerede tenkt på mulige artister, forteller han og bekrefter dermed at Trondheim Rocks kommer tilbake neste år.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter