Klokka 15 på Juba Juba-festivalens andre og siste dag var Nidarosdomens Guttekor på plass på hovedscenen med en unik fremføring: Knutsen & Ludvigsen-sanger i høytidelig kirkekorstil, blandet med guttekorets eget reportoar.

Cirka 40 korsangere fra ni til 70 år, som er halvparten av Nidarosdomens Guttekor, stod på scenen. Ingmar Fottland (12) og Teodor Bach Sindre (12) er to av dem. De synger henholdsvis alt 1-stemmen og sopran 2-stemmen i koret.

Fra venstre: Teodor Bach Sindre (12) og Ingmar Fottland (12). Begge har sunget i Nidarosdomens Guttekor i nesten fire år. Foto: Heidi Caroline Sævold

Lang tradisjon

- Det var veldig artig å synge disse sangene, vi kan de jo ganske godt fra før siden de er så kjente, og vi har øvd ordenlig på alle stemmene og tekstene til konserten, forteller korguttene.

De øver tre ganger i uka og begge har sunget i koret i cirka fire år.

Selv om koret har mange forskjellige oppdrag både i Norge og utlandet, var det spesielt å synge Knutsen & Ludvigsen-sanger på festival. Også for dirigent Bjørn Moe, som har dirigert koret de 45 siste av de 900 årene koret har eksistert.

- Det er på tide at vi gjøgler litt og har det litt moro, og det er artig å få spilt ut noen andre sider av seg selv, sier dirigenten.

- Oldefaren min var faktisk læreren til dirigenten på universitetet. Farmoren min ville at faren min skulle begynne i koret, men så begynte jeg i stedet, sier Ingmar.

- Tar barn på alvor

Musiker Maria Solheim og Barne-TV-programleder Silje Sirnes Winje var med som gjesteartister, og sang på slagerne «Grevling i Taket» og «Hallo Hallo». Årets festival var Maria Solheims første gang på Juba Juba. Det fristet til gjentakelse, og nå vil hun ta med sine egne tre barn på festivalen.

-Det er virkelig en ordenlig festival som tar barna på alvor. Det blir jeg glad for å se som artist, men også som forelder, sier Solheim etter konserten med guttekoret.

Litt ekstra tull på scenen med parykker på bass-stemmene under framførelsen av «Grevling i Taket» på hovedscenen søndag. Foto: Heidi Caroline Sævold

SE OGSÅ: Bildegalleri fra festivalens første dag