Det har gjennom to dager vært fulle hus på Dahls Arena under den første utgaven av Trondheim Rocks. Artistene er fornøyde, fansen er i ekstase, og festivalsjefen selv er storfornøyd.

- Jeg tror flere enn meg har fått en liten aha-opplevelse av kraften som ligger i rocken. Det er helt rått det som har skjedd i helga. Arenaen viser seg å være perfekt, publikum har vært fantastiske. Det har vært en flott helg på alle måter, forteller Stein Vanebo.

Storfornøyde artister

Ambisjonene var høye da de begynte planleggingen av festivalen. Det resulterte i store headlinere som Volbeat og Iron Maiden, i tillegg til en rekke andre store trekkplaster. Til slutt sitter Vanebo igjen med et inntrykk av en vel gjennomført festival.

- Vi har ei lang sjekkliste med ting vi kan gjøre annerledes, men nå er det eneste som betyr noe at det har vært fulle hus her hver dag. Artistene er også over seg på grunn av det de har vært med på. Settingen, publikum og hele pakken. De er veldig fornøyde. Det var nok litt upløyd mark for dem. De visste ikke helt hva de kom til, sier han.

Ny ølrekord

Ikke bare for artistene og publikum har det vært en braksuksess. Omsetningen viser grønne tall, og en ny rekord for omsetning på ølsalg i Trondheim er satt.

- På lørdag ble det omsetningsrekord i Trondheim på salg av øl. Vi har større kapasitet her, men på én dag har vi slått firedagers festivaler på ølsalg. Som arrangør var vi allerede i oktober i null, så vi har vært trygge på økonomien ganske lenge, forklarer Vanebo.

Nå ser han frem til å følge opp årets suksess med artister av samme kaliber til 2019.

- Vi har lagt lista veldig høyt etter i år. Det er ikke mange artister på det nivået vi har fått i år, men vi har ambisjoner. Vi har vært i kontakt med flere artister om å kunne opptre her neste år, fastslår han og legger til:

- Allerede er vi Norges største rockfestival, men vi har jo også stor kapasitet her. Nå blir målet å fortsette å holde lineupen på et høyt nivå, i tillegg til at vi også kan bli enda bedre på å gjennomføre arrangementet.

Eksemplarisk publikum

For nødetatene har helgen vært meget rolig med tanke på omstendighetene. Innsatslederne roser både publikum og arrangør.

- Samarbeidet mellom nødetatene og arrangør har vært meget godt. Ut ifra det scenarioet vi kan se for oss ved et slikt arrangement, må vi si at vi har dimensjonert veldig bra. Det er et nytt arrangement, så noe utfordringer har vi støtt på, men stort sett har det gått veldig bra, forteller de.

Anders Sjøtrø, innsatsleder i politiet, sier at deti løpet av helgen ikke har blitt registrert én voldshendelse i forbindelse med festivalen, bare noen få ordernsfortstyrrelser.

Også for brann- og redning og helse har det ikke blitt rapportert noen alvorlige hendelser, ifølge Stein Yttereng i brannvesenet og Raymond Jenssen i helsevesenet.

- Hovedinntrykket vi har fått er at publikum har vært eksemplariske. I tillegg må vi skryte av arrangøren, som har løst ting raskt når det har blitt meldt om problemer. Det har egentlig gått helt smertefritt, sier de.

- Alle har gjort dette til en stor suksess, også publikum, legger de til.

Stein Vanebo og nødetatene, her ved Raymond Jenssen (f.v.), Anders Sjøtrø og Stein Yttereng, har gjennom hele helgen hatt et tett samarbeid. Foto: Christine Schefte