På lørdag ble det publikumsrekord med 4200 deltakere på én dag i tillegg til de flere hundre ansatte og frivillige på Juba Juba-festivalen.

Samtidig gikk det ned 1800 is og slush, over 500 popcorn og over 600 sukkerspinn på den solfylte lørdagen. Til sammen besøkte cirka 7450 publikummere festivalen i løpet av helgen, noe daglig leder Astrid Cecilie Olaussen er godt fornøyd med.

- Helgen har gått helt perfekt, det har vært helt supert!, sier Olaussen.

Publikumskapasiteten på festivalen ble beregnet til 5000 per dag. Olaussen tror det er lurt at det ikke blir altfor trangt på en barnefestival.

- Det er viktig for barna at det ikke er for trangt, men også for foreldrene at de fint klarer å holde oversikt over barna sine. På lørdag, da det var så fint vær og vi slo publikumsrekorden, var vi ikke langt unna maksimumsgrensen. Men bortsett fra at det ble litt kø for å få kjøpt seg mat midt på dagen, fikk veldig fin flyt og veldig god stemning hele helgen, sier Olaussen.

Daglig leder i Juba Juba Astrid Cecilie Olaussen er storfonøyd etter årets festival i Festningsparken. Foto: Christine Schefte

- Så lenge barna har det fint, har gjerne også de voksne det fint, legger hun til.

SE OGSÅ: Bildeglleri fra fra Juba Jubas første dag

Mangt å velge i

For et helgepass på 490 kroner (uten grupperabatt) kunne man få med seg åtte artister på hovedscenen, åtte show på Grevlingen, fire Brillebjørnshow, fire forestillinger av «Om bare Rosa kunne trylle», elleve arrangementer på litteraturområdet og 28 aktiviteter.

- The Flying Seagull Project har fått over 100 meter​ med vennevimpel og ca 2500 sjongleringsballer​ til vennefestivalen vår i Hellas, i tillegg har det blitt kjøpt 267 vennefestival-billetter, skriver festivalen i en pressemelding søndag kveld.

Der takker de også spesielt de 145 frivillige som bidro under festivalen.