Midt under fektekampen i forestillingen skjer uhellet. Et regissert bakholdsangrep på Fevik gikk noe hardt for seg.

- Den knakk rett over her og da kom det en splint opp sånn, så det ble en del her og en del der. Fingeren fikk en slags «deilig» liten trekantform, forklarer Fevik mens hun peker på ulike deler av den bandasjerte pekefingeren på høyre hånd.

Pekefingeren til skuespiller Stine Fevik knakk på tre steder midt under premieren på forestillingen «Lyset skal bare skinne på meg og mine ønsker»

Les også: Jubel på Trøndelag Teater for åtte Heddapris-nominasjoner. Men det er en ting teatersjefen angrer bittert på «Glassmenasjeriet» fikk fem av nominasjonene til årets Heddapris, men

Knekt sverd og knekt finger

- På generalprøven brakk sverdet mitt i to under denne seansen, og på premieren brakk fingeren i tre, sier skuespilleren flirende. Og selv om hun kan le litt av hendelsen i etterkant, var det ikke helt udramatisk da uhellet faktisk skjedde. Til tross for store smerter i fingeren fortsatte hun å spille. Sigurd Ziegler er lege og samboeren til Fevik. Han satt i salen og ble tilkalt av inspisienten.

Hentet av inspisienten

- Jeg merket ingenting som publikummer og koste meg med premieren helt til jeg plutselig ser at inspisienten søker febrilsk med blikket blant publikum. Og da skjønte jeg at, pokker, det er jo meg hun ser etter. Jeg fikk sneket meg diskret ut, og bak scenen fikk jeg høre at Stine har brukket fingeren, forteller Ziegler.

- Han er jo nesten blitt vant til å sitte i salen og bli tilkalt for sånne små uhell som lett kan skje på en scene, sier Fevik og tilføyer at det skjer av og til uhell på en teaterscene.

Les også: Dro til moteuken i Paris for å lære om fashion-galskap

Småskader skjer

- Vi gjør jo fysiske ting, og det er mye adrenalin og noen ganger litt stress i en forestilling. Og det er jo sånn at der man har fysisk aktivitet, skjer det også i blant småskader. Det blir litt som at vi fikk skrubbsår i friminuttet på barneskolen, sier Fevik.

- Hadde du store smerter?

- Det gjorde litt vondt. Men det skjedde midt i en monolog, og da jeg kjente at jeg fikk meg et slag, kunne jeg bare hyle ut. Og det passet egentlig godt inn i den monologen, men da jeg la meg ned i scenen der jeg skal «sove» litt, oppdaget jeg at fingeren hadde en helt merkelig vinkel, sier Fevik som fortsatte å spille som vanlig og fullførte forestillingen med knekt finger.

Smertefullt, ikke farlig

- Jeg tenkte at det er jo bare en finger, men ble jo litt satt ut. Sigurd forsøkte å klikke på plass fingeren i pausen, men det gikk ikke. Han måtte til slutt bare tape den og legge på en ispose, forteller skuespilleren som ble beroliget av at legesamboeren konkluderte med at det kun var vondt og ikke farlig.

- Jeg heiv innpå et par paracet og tenkte at det gikk bra å fortsette å spille.

- Du ville antagelig spilt videre uansett, selv om det skulle vise seg å ikke være medisinsk forsvarlig, supplerer Ziegler smilende og tilføyer at det har gått bra med den fingeren.

- Den ble knekt fint på plass ved St. Olavs hospital. Vi dro dit rett etter premieren, sier Fevik. Siden har fortsatt å spille kveld etter kveld, med bandasjert finger.

Sliter med glidelåsen

- Det var litt stress de første dagene fordi det var ganske vondt. Sverdscenen gjør jeg med venstre hånd nå, og da går det bra. Det er litt vanskelig å få på seg klær med glidelås, men det går da det også, sier Fevik og presiserer:

- Det er ikke spesielt tøft dette, altså. Det kunne vært veldig mye verre enn en liten finger.

- Men det sier noe om skuespilleres identitet. Her gjennomfører man premieren, uansett, og fortsetter som om ingenting har skjedd, tilføyer Sissel Grønlie, kommunikasjonsrådgiver ved Trøndelag Teater.

- Og vi har sagt til Sigurd at han må slutte å sette seg i midt i salen. Det er viktig å ha en lege tilgjengelig litt mer på sidelinja i en teatersal, sier Grønlie humrende.