Gisle Normann Melhus og Frederick Peter Nicolai Howard er opphavsmennene til den helanimerte tv-serien på 26 halvtimesepisoder.

Tirsdag kunngjorde The Walt Disney Company EMEA at de setter i gang produksjonen av serien. Norske Storm Films er samprodusent, sammen med irske Cartoon Saloon og franske Samka Productions.

Tirsdag denne uka presenterte Disney sine kommende prosjekter på en internasjonal filmfestival i Annecy i Frankrike.

Ifølge pressemeldingen fra Storm Films utspiller «Vikingskolen/Vikingskøøl» seg i et humoristisk viking-univers inspirert av norrøn mytologi, vill natur og nordisk historie».

De tre vikingbarna Erik, Ylva og Arni går på verdens eneste vikingskole, og i handlingen blandes norrøn mytologi og norsk folklore med dagligdagse situasjoner fra livet som skolebarn.

«Vikingskolen behandler tema som vennskap, mot, og viktigheten av å gjøre skolearbeidet sitt, selv når det innebærer å stjele et nesehår fra en legendarisk trollkonge eller om det er time i ekstremværnavigasjon», heter det i pressemeldingen.

Lang prosess

Gisle Normann Melhus vokste opp i Trondheim, flyttet til Lofoten som tiåring, og kom tilbake til Trondheim da han var 20. Han er utdannet produsent fra Den norske filmskolen på Lillehammer. De siste årene har han jobbet som manusforfatter, og han er også en av opphavspersonene til serien «Twin» som vises på NRK i 2019. Melhus har jobbet med seriekonseptet i snart ti år, og er svært glad for å ha fått gjennomslag hos Disney-konsernet.

Vises i 2019

Orion Ross fra Disney-konsernet forteller til Variety at de har hatt serien på radaren over tid. Serien skal sendes første gang mot slutten av 2019.