Neste år blir store sal i Olavshallen delvis stengt i juni, juli og deler av august.

Årsaken er at konserthuset skal gjøre en av sine største investeringer på lenge: Å skifte 30 stk. scenetrekk i Store sal. Saken var oppe i formannskapet tirsdag, og da besluttet politikerne at det skal settes av 10 millioner kroner til dette formålet:

«Olavshallen AS har i 30 år vært Trondheims storstue integrert med et kjøpesenter, nå er bygget under en transformasjon til et renere kultur og konserthus. Det er mange og store investeringer og ombygginger som skal til før Olavshallen er i mål der vi ønsker. Sentrum-venstrepartiene ser investeringsbehovet, og gir et tilskudd til å få skiftet scenetrekket i store sal på 10 millioner. Bystyret ser det som nødvendig at rådmannen legger frem en sak om eierstrategi i Olavshallen AS og sak om fremtidig konserthus i Trondheim så snart som mulig,» heter det i vedtaket. Det skal stadfestes i bystyret neste uke.

Les også: - For oss er dette en kollaps

- Kjærkomment

Daglig leder Bjørgvin Thorsteinsson sier støtten er kjærkommen.

- Dette er en av de aller dyreste tekniske installasjonene et konserthus har. I de siste årene har vi fått dispensasjon for å operere med en 30 år gammel innretting som er såkalte «manuelle kontravektstrekk». De er ikke motoriserte og digitaliserte, slik moderne scenetrekk er i dag. Disse scenetrekkene er nødvendig å ha for å få til oppheng av tekstiler og kulisser til forestillinger, forklarer Thorsteinsson.

- Dere ba egentlig om 25 millioner kroner?

- Ja, søknaden vår var på 25 millioner, men vi vet ikke nøyaktig hva totalkostnaden blir før vi starter utredning og forprosjektering og utarbeidelse av spesifikasjoner. Vi må uansett bidra selv med enten egenkapital eller lån for å få dette på plass. Men de 10 millionene vil gjøre det mulig for oss å sette i gang arbeidet allerede nå.

Les også: Nå skal Åge trappe ned

Raskere omrigging

Derfor blir Olavshallen delvis stengt sommeren neste år for alle andre enn Symfoniorkesteret.

- Vi må demontere ned det gamle og sette opp det nye. Dette tar tre til fire måneder, forklarer direktøren.

- Kommer publikum til å merke noen forskjell?

- Nei, det som koster mye penger i et konserthus, er gjerne ting som ingen av publikum ser eller legger merke til. Men denne investeringen har stor betydning for alle våre sceneteknikere som jobber i og rundt scenen, helt klart. Det blir raskere omrigging og en mer ansvarlig drift av scenen, sier han.

SV hadde i sitt alternative budsjett satt av 25 millioner til samme formål. Høyre hadde satt av 5 millioner kroner.

Les også: Torget skal kunne stå imot mer ekstremvær

Les også: 38 000 skal på rockefestival på Lademoen i helga