Siden flere av de beste filmene til Hayao Miyazaki brukte lang tid på å komme til kino i Norge, er det mer enn greit at flere av dem får nypremiere, til glede for nye seere og gjensyn for eldre filmelskere. Filmen må for all del ikke forveksles med den middelmådige spillefilmversjonen av historien som gikk på norsk kino med samme tittel i 2015.

«Kikis budservice» var den femte spillefilmen til Hayao Miyazaki i 1989, med norsk kinopremiere først i 2007. Da kom den litt i skyggen av den enda bedre «Min Nabo Totoro» fra 1986, som påskefilm på norsk kino i 2007. Det var fem år etter at den japanske mesteren ble introdusert for norsk publikum med fabelaktige «Chihiro og heksene» fra 2001.

Utsøkt animasjon: Heksen Kiki og katten Jiji flyr omkring så 13-åringen skal lære å bli skikkelig heks i «Kikis Budservice».

Med utsøkt animasjon er «Kikis Budservice» historien om en 13-årig jente som drar hjemmefra for å bli heks. Nydelig og tilforlatelig fortalt, i en luftig, men slett ikke lettvint historie om å finne seg selv. I tillegg til en av de fineste kattene i filmhistorien byr filmen på en kompleks, spennende og greit dubbet kjærlighetshistorie om ei jente som må redde gutten som svermer for henne, samtidig som hun må finne seg selv.

Anmeldt av TERJE EIDSVÅG

Les også anmeldelsen av den premiereaktuelle ungdomsfilmen «Love, Simon»