Fredag åpner Rake visningsrom på Brattøra dørene for å vise frem kunsten hennes. Kennedy bruker blant annet japansk geishahår og Camilla Collets gamle blonder for å lage unike masker.

- Jeg har laget en maske som ble brukt i Beyoncés musikkvideo til låten «Bow Down/ I Been On». Det er veldig få stjerner som vil dekke ansiktene sine, så jeg får ikke så mange slike oppdrag. Men de betaler ikke særlig godt heller, så det er ikke så viktig, forteller maskemakeren lattermildt.

Les også: Hun lager kunst av glemte historier, og stiller ut over hele verden

Det hele begynte da hun flyttet til London i 2007. Hun oppdaget et utelivsmiljø hvor ekstravagant utkledning er en viktig ingrediens. Nå har hun vært maskemaker i snart ti år, selv om hun egentlig ikke er spesielt opptatt av masker i utgangspunktet.

- Jeg tror det er interessen for materialene det hele grunner i, sier Kennedy som bruker artistnavnet «Damselfrau».

Hundre år gammelt

Hun forteller at London har store bruktmarkeder. Slik finner hun mange av materialene hun bruker i maskene.

- Det er helt fantastisk. Du kan finne flere hundre år gamle ting som en eller annen bestemor har hatt på loftet sitt, sier kunstneren.

Gjennom bekjente dukker det også opp eksklusivt maskemateriale. Camilla Collets blonder fikk hun av en venninne som slekter på forfatteren.

Masker: Kennedy bruker seg selv når hun fotograferer maskene.

- Gamle kjoler som er ødelagte og ikke kan brukes i sin helhet, kan plukkes fra hverandre og bli fine elementer i maskene.

Les også: - Kjøp kunst med hjertet

Dette er første gang Kennedy viser fram kunsten sin i Trondheim, og også første gang via video. Selve maskene skal nemlig ikke stilles ut som objekter, men vises i film på en storskjerm i rommet.

- Det blir et fint univers å oppholde seg i. Det er veldig kult, jeg blir litt høy av å se planene mine bli virkelighet, sier hun.

Samarbeid

Det er billedkunstner Maja Nilsen som fikk i oppdrag av Rake å finne en kunster som skulle stille ut verket sitt.

- Vi har flere ganger tidligere invitert kunstnere til å foreslå en annen kunster de har lyst til å samarbeide med, forklarer Trygve Ohren som driver visningsrommet.

Samarbeid: Billedkunstner Maja Nislen og driver av visningsrommet Trygve Ohren er med på å montere utsillingen.

Nilsen ble kjent med Kennedys arbeid gjennom scenografi og teater for flere år siden. Siden har hun fulgt med på maskemakerens prosjekter.

- Det har vært veldig inspirerende for meg. Jeg synes det var gøy å invitere noen som ikke kommer fra billedkunstfeltet, siden jeg selv også jobber tverrfaglig, sier Nilsen.

Søndagspromenade

Ohren sier de føler seg bortskjemte med den sentrale plasseringen av visningsrommet på kaikanten på Brattøra, hvor mange passerer hver dag.

- Vi har ganske godt med besøk. Både tilfeldige søndagsturgåere i tillegg til de kunstinteresserte i byen. Hvis det blir en bra sommer med mye sol, så har vi mye besøk her, sier han.

Les også: Grethe var på søndagstur, kom hjem med fire kunstverk

Utstillingen åpner fredag 29. juni og varer til 12. august.