Forrige uke var hun en av deltagerne under låtskriversamlingen Song Expo i Trondheim. 19-åringen er også vokalist i sangen «Trønder», i selskap med blant annet Petter Northug, Mona Grudt, Ulf Risnes og mange fler. Strindheimsjenta merker at hun får flere blikk på gata enn tidligere.

- Først og fremst har det gått i hyggelige kommentarer ute blant folk, og meldinger på sosiale medier fra folk som sier de har sett videoen. Jeg leser kommentarer fra folk i hele Norge som spør om de også kan få bli trønder. Noen sier til og med at fra nå av har de blitt det, forteller hun.

Se hele musikkvideoen her:

Begynte i ung alder

I vår ble Røe ferdig på videregående der hun gikk musikklinja. Til høsten begynner hun på Musikkonservatoriet i Trondheim.

- Jeg har sunget så lenge jeg kan huske, og skrevet låter og spilt piano siden jeg var rundt sju år, forteller hun.

Med en mor som er aktiv i kulturlivet, ble Røe tidlig tatt med på festivaler og konserter. Hun tror også at det å ha familie fra Hellas – hvor hun har tilbrakt alle sommerferier – har hatt mye å si for den musikalske interessen.

- Jeg har vært omringet av veldig mye musikk og kultur hele livet. I Hellas er musikk en stor del av kulturen.

Kjærlighetssorg på barneskolen

Hun forteller at musikk er hennes utløp for følelsene, og husker godt første gang hun innså at det var musikk hun ville drive med.

- Det var et lys som gikk opp for meg. Det var en gutt jeg var ekstremt forelska i, som jeg ble kjæreste med i førsteklasse. Etter hvert innså jeg at vi ikke brukte så mye tid sammen, så jeg ropte over skolegården at jeg slo opp med han, sier hun og ler.

UKM: Røe deltok som tiåring, hvor hun sang og spilte piano til egen låt.

Da hun senere fikk vite at han hadde blitt lei seg, ble hun selv også lei seg, fordi hun hadde såret han. Det var slik den første låten ble til.

- Det gjorde stort inntrykk på meg at jeg hadde såret han, og det var nettopp det sangen handlet om.

LES OGSÅ: Astrid S fikk hjelp av fansen til å skrive ny låt

- Sterkt forbilde for kvinner

Amerikanske Alicia Keys er Røes store forbilde.

- Slik har det vært siden jeg så henne på tv første gang, jeg var rundt fem-seks år. Hun driver med mye av det samme som meg. Jeg synes hun er et sterkt forbilde for kvinner i bransjen. Musikken hennes har alltid kommet først. Hun har vært en stor inspirasjon for meg, og viktig motivasjon til å ikke la seg forandre – selv om noen med stor makt i bransjen mener at du skal gjøre det, sier hun.

Rastløs

19-åringen bor fortsatt hjemme, og selv om hun ikke har noen planer om å flytte med det første, ser hun heller ikke bort fra det.

- Jeg merker at jeg er litt rastløs, og jeg har alltid vært glad i å reise. Så om jeg kommer til å bli boende i byen, må nesten tiden vise. Jeg vil ikke bestemme meg for noe, men heller la musikken lede veien. Hvis jeg får muligheter en annen plass, kan det hende jeg flytter på meg.

- Jeg skal satse alt på musikk, og har ingen plan b. Musikk er min plan a, b, c og resten av alfabetet, legger hun til.

Song Expo: Røe jobbet i studio, her med Gabriel Brandes (t.v) og Mats Koray Genc.

Stort kompliment

Røe har ennå ikke gitt ut egen musikk, men forteller at det er en av drømmene.

- Jeg vil spre musikken min rundt i verden og opptre for folk, og dele det jeg har på hjertet.

At folk kjenner seg igjen i tekstene, er noe 19-åringen ser på som et stort kompliment.

- Det har vært folk som sier at jeg setter ord på det de føler. Siden jeg var liten har drømmen min vært å berøre andre med musikken min, sier hun.