Onsdag opptrer hun for første gang i Trondheim, sammen med VG-lista på Festningen. Med Odd Reitan som bestefar og slekt fra Trondheim, forteller artisten at hun har vært i byen mange ganger.

- Det blir utrolig gøy. Jeg har et spesielt forhold til byen, og det blir jo litt på hjemmebane – selv om det egentlig ikke er det, sier Ivy Rei, som er oppvokst på Nesøya.

Musikalsk barndom

Artisten forteller at hun er oppvokst med mye musikk rundt seg, og at hun har fått god støtte fra familien.

- Pappa og bestefars side av familien er veldig musikalske. Både de og onkel har alle tre vunnet Trøndersk mesterskap i pop og rock med forskjellige band. Når vi samles, holder vi alltid på med musikk. Vi spiller gitar og underholder hverandre med sang, sier hun.

Debuterte foran tusenvis

Nå har hun debutert med sin egen musikk, og for to uker siden opptrådte hun med VG-lista i Bergen – og sto for aller første gang på en scene foran et stort publikum. Ifølge Bergens Tidende var det rundt 10 000 publikummere til stede.

VG-lista: Turneen kommer til Trondheim onsdag. Ivy Rei har med seg dansere fra Norge og Sverige, her i Tromsø.

- Jeg var ganske nervøs, men det gikk veldig bra. Jeg var redd jeg skulle glemme teksten. Også er det mye dansing i nummeret, så jeg er overraska over at jeg ikke falt, sier hun og forklarer at de har brukt mye tid på dans og koreografi i forkant av turneen.

Bor i LA

18-åringen flyttet til Los Angeles for litt over to år siden for å jobbe med musikk, og bor der fortsatt.

- Jeg følte ikke mulighetene for å jobbe med musikk var store i Norge, derfor flyttet jeg dit mulighetene er litt større.

Og nå har hun lyktes. For noen måneder siden ble hun signert av Andre Lindal og Anthony Preston, som har skrevet låter for blant annet Justin Bieber og Britney Spears. Artisten forteller at hun har fått mye hjelp til å skrive låtene i startfasen.

- Jeg kommer mer og mer inn i det å skrive selv, og har mange demoer liggende.

Sosiale medier

På Instagram har Ivy Rei i overkant av 312 000 følgere.

- Jeg har alltid dokumentert det jeg gjør via plattformen. Det var mange som begynte å følge meg rundt den tiden jeg flytta. Jeg tar nye bilder og legger ut hele tiden, og tror folk følger med fordi de synes det er spennende, sier hun.

Med såpass mange følgere forteller Rei at hun tenker ekstra nøye over hva hun formidler gjennom plattformen.

- Jeg synes det er utrolig kult å være et forbilde for unge jenter. Det er veldig mye jeg velger å ikke legge ut, spesielt nå som jeg er på VG-lista. Jeg tar meg også tiden til å møte følgerne etter konsertene, og det virker som de blir veldig glade av å møtes og ta bilder sammen med meg.

Forbilde: - Jeg ser flere som har mange følgere, men som lever sitt liv og ikke bryr seg så mye, sier hun, og forteller at hun tenker over hva hun deler i sosiale medier.

Inspirasjon

Artistens egne forbilder er Beyoncé og Michael Jackson.

- Jackson er en legende – alt han har gjort og fått til! Det inspirer meg å se hvor stor perfeksjonist han var. Jeg har lyst til å være som han, legge alt i musikken, sier hun.

Koreografi: - Jeg elsker å danse, og vil være med på det meste. Jeg koser meg på scenen, forteller Rei.

18-åringen røper at hun kommer til å slippe en ny låt i nær fremtid, og drømmer om å slå gjennom globalt.

- Nå skal jeg fortsette å opptre og jobbe i studio, i tillegg til å lage musikkvideo.

- Hvis du ikke hadde valgt musikken og artistlivet, hva ville du ha jobbet med da?

- Jeg måtte fortsatt ha jobbet med noe innenfor musikk, sier Rei.