Trondheimsaktuelle Dionne Warwick har hatt en tøff vår, etter at søsteren Dee Dee ble framstilt som overgriper i Kevin McDonalds nye dokumentar «Whitney».

Dionne Warwick og Whitney Houston på scenen i Hamburg, 2004.

Nylig kommenterte Warwick for aller første gang anklagene i en felles uttalelse med Whitneys mor, Cissy Houston. Ifølge The Guardian er de to sjokkert over det som har kommet fram, og mener anklagene er rent oppspinn og bygger på rykter.

Avviser anklager: Cissy Houston, Whitneys mor, mener påstander om at kusinen Dee Dee skal ha utsatt datteren hennes for seksuelle overgrep er ufattbare og bygger på rykter.

I dokumentaren blir det framsatt påstander om at Dee Dee skal ha utsatt både Whitney Houston og hennes halvbror Gary Garland-Houston for seksuelle overgrep da de var barn. I filmen forteller Mary Jones, Whitneys tidligere assistent, at verdensstjernen betrodde henne om seksuelle overgrep som barn, og at en kvinne var overgriperen.

- Kan ikke bekrefte anklagene

Cissy Houston sier følgende til People.com: - Selv om min datter levde i rampelyset, har ikke offentligheten rett til å vite om alle intime detaljer i livet hennes, ut over det hun selv avslørte mens hun levde.

Whitney Houston døde i 2012, etter mange år med narkotikamisbruk. Dee Dee, som er Warwicks søster og kusinen til Whitneys mor, døde i 2012. Det betyr at hverken offer eller overgriper kan kommentere eller forsvare seg mot anklagene.

- Hverken Whitney eller Dee Dee er i live, de kan ikke benekte, tilbakevise eller bekrefte anklagene, sier Cissy Houston.

Konsert som planlagt

- Saken er omtalt over hele verden. Anklagene kommer opp i en film, som søster til påstått overgriper og mor til offer har godkjent - uten at de ble gjort kjent med denne delen av innholdet på forhånd. Vi vet jo ikke mer enn at dette er et sjokk for dem, sier Petter Myhr, direktør i Olavsfestdagene.

Får dette konsekvenser for konserten under Olavsfestdagene?

Dionne Warwick tar barnebarnet Cheyenne Elliott med til Borggården under Olavsfestdagene. I fjor opptrådte de på en veldedighetsgalla for mennesker som lever med HIV and AIDS.

- Vi har ingen signaler på det. Faktisk har vi fått nyheter om at hun kommer til å stille på scenen med både sønnen David Elliott og barnebarnet Cheyenne Elliott, sier Myhr.

Samme alder som Dylan

Dionne Warwick får æren av å sette punktum for årets konserter i Borggården. Warwick har solgt over 100 millioner plater, og direktøren lover en hitparade.

- Dionne er iferd med å bli en voksen dame, på samme alder som Bob Dylan, men stemmen holder fortsatt. Vi henter henne i ens ærende til Trondheim, men hun kommer tilbake Europa og Royal Albert Hall 16. september.

- Blant alle hits, hvilken er din favoritt?

- «That’s what friends are for», kommer det kontant. Låta ble spilt inn med Dionne Warwick and friends, til støtte for aidsforskning. Hun har alltid vært engasjert og bidratt sosialt, blant annet som FN-ambassadør for mat og landbruk, sier Myhr.

Kropp som tema

Olavsfestdagene har valgt kropp som tema i år, og har sterke møter og seminarer på dette, blant annet seksuelle overgrep i kirkas regi.

- Vi vil skape refleksjo rundt kroppen og hva vi aksepterer, sier direktør for Olavsfesdagene, Petter Myr.

- Men siste dag vier vi til fellesskapet. Jeg har en tanke om at vi skal erkjenne at vi alle er en del av den samme kroppen, at vi trenger hverandre, ikke klarer oss alene. Derfor håper jeg hun avslutter med med «That’s what friends are for», sier Petter Myhr.

Dionne Warwick spiller i Borggården, lørdag 4. august.