I Idrettsparken i Orkanger viser temperaturen over 30 grader, og lydsjekken dundrer fra hovedscenen. Festivalarrangørene Thomas Løseth og Daniel Mandal er travle med telefonsamtaler, og kommuniserer frem og tilbake mellom frivillige for å få alt klart til festivalen starter kl 18.00.

– Vi er ganske forberedt egentlig, og vi har en kjempegjeng med frivillige som er kjempeflinke og har hjulpet oss mye, sier Løseth.

Parkliv blir arrangert for første gang dette året, og er storebroren til Strandafestivalen som ble arrangert for siste gang i fjor. Løseth og Mandal var også arrangørene for Strandafestivalen, men denne gangen har de satset større, for et mer voksent publikum.

Satser større enn noen gang

– Vi ønsker at festivalen skal være urban, men med forankring i lokalmiljøet. Alle skal føle seg velkommen til denne festivalen, sier Mandal, som jobber fullt ved siden av som jurist i Trondheim.

Løseth bor også i Trondheim, og jobber som musiker i tillegg til festivalarrangørjobben. Han er også kjent fra «The Voice» og stakk av med seieren i fjorårets sesong. Han holdt konsert på sin egen festival, og stiller med et lokalt band for kvelden.

Ideen om å starte festival startet allerede i barndommen. 30-åringene er barndomskompiser og startet tidlig å spille sammen. Løseth forteller at de arrangerte konserter selv, og begynte som smått å engasjere seg i festivaler.

Vil gi noe til hjemplassen

En av motivasjonene for å starte festival, er at de ønsker å gi noe tilbake til hjemplassen.

– Vi er nært knytta til plassen vi har vokst opp, og vil gi noe til lokalbefolkningen og vil løfte Orkanger som by ved å gi et bra kulturelt tilbud, sier Mandal, som mener det er mangel på spennende kulturarrangementer i området.

Hvert år kommer venner og bekjente til festivalen, og det er en stor gevinst for barndomskompisene.

– Det er like hyggelig å se at venner man har vokst opp med og andre kjente kommer og koser seg på festivalen, sier de.

DumDum Boys var drømmen

Begge musikkentusiastene vil at Parkliv skal være en festival som treffer alle, og har ingen sjangerbestemt stil på festivalen. De ønsker å satse stort fremover, og er tydelig i sine mål.

– Enten så driter vi i det - eller så satser vi høyt. Sånn tenker vi fremover.

De har hatt som mål og en drøm om å få DumDum Boys til å holde konsert på festivalen. Lørdag kveld gjester rockegutta festivalen og skal avslutte hele festivalen.

– Det blir utrolig kult, vi forventer knall stemning og mye folk, forteller Løseth, og legger til at det fortsatt er ledige billetter om folk vil få med seg DumDum Boys.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter