Ved uteserveringen på Bårdshaug Herregård i Orkanger sitter Madcon i over 30 varmegrader. Rap-duoen, Tshawe Baqwa og Yosef Wolde-Mariam, er på sommerturné og skal være headlinere på Parkliv festivalens første kveld.

– Dette er favorittårstiden å spille konsert på, sommeren gjør noe med nordmenn. Energien er fantastisk, sier Yosef, som likevel synes det er i varmeste laget der han sitter. Tshawe derimot mener han er skapt for å leve i tropevarme og gliser om kapp med sola.

Godt førsteinntrykk av Parkliv

Madcon har turnert over hele Norge, men dette er første gang de er i Orkanger. Det er også første gang Parkliv arrangeres, og rappegutta har et positivt førsteinntrykk av festivalen.

– Både området og musikerne som skal spille er veldig bra, og jeg synes det er ekstra kult at Thomas fra «The Voice» er med å arrangere Parkliv, forteller Yosef, som har vært med som mentor i samme program i flere sesonger.

Gutta har et reisefølge på 17 mennesker med seg på turneen, og kom akkurat fra konsert på Beitostølen. Rett etter kveldens konsert ruller turnébussen videre nedover til Arendal.

– Vi har noen dager med mange konsertopptredner på rad, og så får vi dratt hjem til kone og barn innimellom, så den dealen er vi fornøyd med, sier Tshawe.

Til tross for varmen er han hes i stemmen og drikker ingefærte, i håp om å helbrede den før kveldens konsert.

– Selbufestivalen var helt sinnsyk

- Hva er den største forskjellen mellom å spille på lokale festivaler versus på store festivaler?

– Det er antallet egentlig. Byfolk og bygdefolk er mer like som publikum enn man skulle tro, mener Tshawe.

- Hvor er det beste stedet dere har hatt konsert i Trøndelag?

– Det må være Selbufestivalen. Det var en sinnsykt bra festivalopplevelse, sier de to etter en rask vurdering.

- Hvem er den beste trønderartisten da?

– Åge! Han er helt konge. Vi digger Åge Aleksandersen, og han var også på Selbufestivalen samtidig som oss. Brødrene Brøndbo i D.D.E. er også helt rå, sier de enstemmig.

Vikitg å være litt ukomfortabel

Madcon har vært i musikkbransjen i over tjue år, og musikken har vært i konstant endring helt siden de slapp sin første singel.

– Vi er ikke glad i å begrense oss som artister. Gjennom karrieren vår har vi vært innom alt fra RnB og hip-hop til en mer fløtepusete stil. Musikken vår kommer alltid til å være i endring.

Selv mener de at nøkkelen til suksess er å aldri være for komfortabel med det man driver med.

– For å strekke seg og bli god på noe så må man jobbe hardt, og gjør ting som er litt ukomfortabelt. Jeg føler spesielt mange nordmenn er for glade i å lene seg tilbake og være komfortable, sier Tshawe.

Vil alltid leve av å underholde andre

Rapperne har i tillegg til musikken også deltatt på flere underholdningsprogrammer, som blant annet «Skal vi danse», «Hver gang vi møtes» og «The Voice».

– Vi kommer nok begge til å være i underholdningsbransjen lenge. Det er det vi liker å gjøre og vil leve av, sier Tshawe.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter